Радоњић: Галата и Турска морају као Србија и Београд!

Тренер кошаркаша Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић изјавио је да од државе Турске и Галатасараја очекује да ураде све што је потребно како се уочи новог меча два тима у Истанбулу не би догодило ништа слично као приликом претходног дуела када је у сукобу навијача убијен Марко Ивковић.

Кошарка 10.03.2015 | 19:20
Радоњић: Галата и Турска морају као Србија и Београд!

"Држава Србија, град Београд и Црвена звезда одрадили су одличан посао у организацији првог меча, све је протекло у спортској атмосфери. Не размишљамо на другачији начин, акценат је на спортском делу, а остало нас не дотиче. Верујем да ће њихов одговор да буде идентичан и то очекујем", изјавио је Радоњић на конференцији за медије у дворани Пионир.

Радоњић је додао да је дух Марка Ивковића увек присутан када Звезда игра утакмице.

"Тај немио догађај код нас је произвео тежак осећај и имамо пуно разлога да будемо мотивисани и забележимо победу. Очекујем паклен амбијент, који ће додатно мотивисати домаћина, али и нама додатно пружити прилику да се искажемо", навео је Звездин тренер.

Радоњић је открио да Бранко Лазић због повреде неће путовати у Истанбул и да ће се више о његовом повратку знати након тренинга у петак.

"Марјановић и Вилијамс су тренирали и очекујем да буду у екипи за меч у Истанбулу", навео је Радоњић.

Дуел у Истанбулу биће четврти окршај два тима ове сезоне, у првој фази Евролиге Звезда је убедљиво славила у Београду, потом је Галатасарај победио у Истанбулу после продужетка, уз тројку Зорана Ерцега са пола терена за изједначење, да би у првом мечу у Топ 16 фази Галатасарај добио у Арени.

"Идемо из меча у меч, циљ нам је да све утакмице у Евролиги до краја одиграмо такмичарски и остваримо што више победа", јасан је Радоњић.

Према његовим речима Галатасарај има квалитетан тим, иако је клуб због финансијских проблема напустио Карлос Аројо.

"Играчи им одлазе, али долазе нови, у таквој ситуацији показују квалитет више, излазе јачи, најбољи доказ је јучерашња победа против Фенербахчеа у првенству Турске. Реч је о озбиљном тиму који неће дозволити да испусти сезону и не оствари зацртане циљеве", рекао је тренер црвено-белих.

Утакмица 10. кола Е групе Топ 16 фазе између Галатасараја и Црвене звезде Телеком игра се у четвртак од 19 сати у Истанбулу.

Коментари / 0

Оставите коментар