Драги Владо, збогом!

Многобројни пријатељи и колеге присуствовали су комеморацији Владе Дивљана у препуној сали београдског Дома омладине.

Србија 10.03.2015 | 15:51
Драги Владо, збогом!

"Влада је задужио Београд и једини начин да му захвалимо је тај што ћемо слушати његову музику", рекао је Слоба Коњевић на самом почетку комеморације.

О пријатељству и одрастању са њим говорио је Светозар Цветковић, који је у дирљивом говору испричао анегдоту о првом Дивљановом сусрету са гитаром.

"Иако Београда из осамдесетих година више нема, Влада се трудио да брани тај дух града који памтимо. Његов живот се никада неће завршити! Владице, видимо се. Твој Светица", рекао је Цветковић.

Кратким говором од Дивљана се опростио и Љубивоје Ршумовић са којим је радио на представи "Рокенрол за децу" која се давала у позоришту "Бошко Буха".

"Игра је у основи свеколиких ствари и Влада је то доказивао својим радом. Рад је љубав учињена видљивом и слушљивом, у Владином случају. Влада није отишао, он се вратио и биће са нама", рекао је Ршумовић.

Након тога, на бину је изашао Гиле из Електричног оргазма и пре него што је са Летњим кином запевао "Небеску тему", кратко рекао:

"Остали смо без најбољег од нас. Брате Дивљо, хвала ти на љубави, осмесима и музици. Част ми је била да сам делио бину с тобом".

Уз песму "Однеси ме, поведи ме" од последњег џентлмена рокенрола опростили су се и Бајага, Која из Дисциплине, певачица Бојана Вунтуришевић, Васке из бенда Ева Браун...Пред сам крај песме на бину су се попели Дивљанови синови Стеван и Павле.

Музичар Влада Дивљан преминуо је 5. марта у Бечу у 57. години живота. Иза себе је оставио двојицу синова, супругу Дину и музику и стихове који су већ ушли у легенду.

Хвала Владо и збогом!

 

(Мондо)

Коментари / 0

Оставите коментар