Dragi Vlado, zbogom!

Mnogobrojni prijatelji i kolege prisustvovali su komemoraciji Vlade Divljana u prepunoj sali beogradskog Doma omladine.

Srbija 10.03.2015 | 15:51
Dragi Vlado, zbogom!

"Vlada je zadužio Beograd i jedini način da mu zahvalimo je taj što ćemo slušati njegovu muziku", rekao je Sloba Konjević na samom početku komemoracije.

O prijateljstvu i odrastanju sa njim govorio je Svetozar Cvetković, koji je u dirljivom govoru ispričao anegdotu o prvom Divljanovom susretu sa gitarom.

"Iako Beograda iz osamdesetih godina više nema, Vlada se trudio da brani taj duh grada koji pamtimo. Njegov život se nikada neće završiti! Vladice, vidimo se. Tvoj Svetica", rekao je Cvetković.

Kratkim govorom od Divljana se oprostio i Ljubivoje Ršumović sa kojim je radio na predstavi "Rokenrol za decu" koja se davala u pozorištu "Boško Buha".

"Igra je u osnovi svekolikih stvari i Vlada je to dokazivao svojim radom. Rad je ljubav učinjena vidljivom i slušljivom, u Vladinom slučaju. Vlada nije otišao, on se vratio i biće sa nama", rekao je Ršumović.

Nakon toga, na binu je izašao Gile iz Električnog orgazma i pre nego što je sa Letnjim kinom zapevao "Nebesku temu", kratko rekao:

"Ostali smo bez najboljeg od nas. Brate Divljo, hvala ti na ljubavi, osmesima i muzici. Čast mi je bila da sam delio binu s tobom".

Uz pesmu "Odnesi me, povedi me" od poslednjeg džentlmena rokenrola oprostili su se i Bajaga, Koja iz Discipline, pevačica Bojana Vunturišević, Vaske iz benda Eva Braun...Pred sam kraj pesme na binu su se popeli Divljanovi sinovi Stevan i Pavle.

Muzičar Vlada Divljan preminuo je 5. marta u Beču u 57. godini života. Iza sebe je ostavio dvojicu sinova, suprugu Dinu i muziku i stihove koji su već ušli u legendu.

Hvala Vlado i zbogom!

 

(Mondo)

Komentari / 0

Ostavite komentar