Шта је Вучић поклонио Ивани и Асмиру?

Премијер Србије Александар Вучић примио је Ивану Шпановић, европску шампионку у скоку у даљ и Асмира Колашинца, освајача сребрне медаље у бацању кугле на дворанском првенству Европе Асмира Колашинца.

Остали спортови 10.03.2015 | 17:40
Шта је Вучић поклонио Ивани и Асмиру?

Вучић је Шпановићевој поклонио књигу "Србија од злата јабука", а Колашинцу кравату.

"Желим да вам, честитам и да вам се захвалим на златној и сребрној медаљи, то је велика ствар за нашу земљу. Иванине сузе радоснице и израз лица на победничком постољу, као и Асмиров осмех се тешко могу упоредити са било чим. Показали сте да се труд и огроман рад увек на крају врати и то би требало да буде поука за генерације које долазе иза вас", рекао је Вучић..

Премијер се захвалио руководству Атлетског савеза Србије (АСС) и тренерима што су сјајним резултатима допринели да атлетика од спорта са понајмање успеха постане златни спорт.

"Показали сте како се треба односити према својој земљи и сигуран сам да ће и остали наши атлетичари, Бекрић и Јелача заједно са вама наставити да буду узор младима", поручио је Вучић.

Шпановићева се захвалила на подршци и најавила још боље резултате.

"Драго ми је што се бринете о нама и нашим тренерима, то нам пуно значи јер нам омогућава да свако ради и буде мотивисан. Обећавам да ћемо се са наредног шампионата вратити са више медаља", истакла је Шпановићева.

Њен тренер Горан Обрадовић рекао је да је Шпановићева тренутно најспремија на свету и да ће се заједно потрудити да тако и остане.

"Са оптимизмо очекујемо Светско првенство на отвореном у Пекингу у августу", рекао је Обрадовић.

Колашинац је такодје апострофирао помочх којун спортисти добијају од државе.

"Захваљујући томе можемо да се посветимо атлетици, битно је да се спортисти мењају и да увек неко други донесе медаљу са великих такмичења", истакао је Колашинац.

Пријему у Влади Србије присуствовали су и председник АСС Веселин Јевросимовић, генерални секретар Слободан Бранковић, као и НИкола Томасовић, тренер Асмира Колашинца.

Шпановићева је минулог викенда на дворанском првенству Европе у Прагу освојила златну медаљу у скоку у даљну са новим националним рекордом - 6,98 метара, док је Колашинац до сребрног одличја стигао бацивши куглу 20,90 метара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

поплава

10.03.2015 17:45

Веома је тешко коментарисати поклоне које је господин Вучић поклонио атлетичарима.Обзиром да су сами изјавили и захвалили се премијеру на помоћи коју држава даје атлетском савезу, то значи да су и ови симболични поклони ОК. Ако хоћемо да будемо цинични и да неке изјаве извлачимо из контекста, онда би неко рекао ,,како га није срамота,,.Било како било честитке атлетичарима а када прође период глобалне рехабилитације а посебно економске у Србији биће прилике и за значајније награде.Уосталом они су прави спортисти и не баве се спортом да би добили књигу или кравату.

ОДГОВОРИТЕ