ФА Куп: Арсенал избацио Јунајтед на ''Театру снова''!

Фудбалери Арсенала пласирали су се у полуфинале ФА купа победом над Манчестер јунајтедом са 2:1 у гостима, а јунак "тобџија" био је бивши играч "црвених ђавола" Дани Велбек.

Фудбал 10.03.2015 | 14:30
ФА Куп: Арсенал избацио Јунајтед на ''Театру снова''!

Четвртфинални окршај на Олд Трафорду био је за финале пре финала, јер ће пулени Арсена Венгера у полуфиналу на Вемблију играти против Рединга или Бредфорда који иду на поправни јер су мреже мировале у њиховом сусрету, као и у дуелу Ливерпула и Блекбурна, због чега Астон Вила још не зна ривала.

Мреже су се зато тресле у Манчестеру, нажалост домаћих навијача, који ове сезоне неће моћи да се радују освајању трофеја, док је Арсенал направио велики корак ка одбрани ФА купа.

После нешто споријег почекта закувало се средином првог полувремена када су "тобџије" повеле преко Наћа Монреала који је остао заборављен на левој страни и лако је асистенцију Окслејд-Чемберлена спровео у ближи угао иза леђа Давида де Хее.

Вођство гостију трајало је свега четири минута колико је било потребно Вејну Рунију да главом на центаршут Ди Марије са десног бока затресе мрежу за 1:1.

Могао је Јунајтед до преокрета, али је на истеку сат времена игре бивши нападач "ђавола" Дани Велбек казнио катастрофалну грешку Антонија Валенсије, пресекао његово лоше додавање ка Де Хеи, лако заобишао шпанског голмана и трасирао Арсеналу пут ка полуфиналу.

Врата Вемблија ривалу је додатно отворио Ди Марија који је у 77. минуту покушао да исценира прекршај због чега је добио жути картон, а због бурног протеста одмах и други, па је оставио саиграче на цедилу, што је Луј ван Гал исправио у неверици и његова бројчано слабија чета није могла да спречи елиминацију.

Можда ће холандски стручњак имати примедбе на суђење Мајкла Оливера, јер су се и његови изабраници бунили у финишу када је Аднан Јанузај пробао да изнуди пенал, али од најстроже казне ништа није било, јер га је Монреал мало повукао ван шеснаестерца након чега је белгијски репрезентатвац направио још три корака и театрално се срушио.

Могао је Арсенал и убедљивије да слави да Де Хеа није фантастично зауставио шут Казорле и да је Алексис Санчез био мало прецизнији у самом финишу.

Коментари / 0

Оставите коментар