FA Kup: Arsenal izbacio Junajted na ''Teatru snova''!

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u polufinale FA kupa pobedom nad Mančester junajtedom sa 2:1 u gostima, a junak "tobdžija" bio je bivši igrač "crvenih đavola" Dani Velbek.

Fudbal 10.03.2015 | 14:30
FA Kup: Arsenal izbacio Junajted na ''Teatru snova''!

Četvrtfinalni okršaj na Old Trafordu bio je za finale pre finala, jer će puleni Arsena Vengera u polufinalu na Vembliju igrati protiv Redinga ili Bredforda koji idu na popravni jer su mreže mirovale u njihovom susretu, kao i u duelu Liverpula i Blekburna, zbog čega Aston Vila još ne zna rivala.

Mreže su se zato tresle u Mančesteru, nažalost domaćih navijača, koji ove sezone neće moći da se raduju osvajanju trofeja, dok je Arsenal napravio veliki korak ka odbrani FA kupa.

Posle nešto sporijeg počekta zakuvalo se sredinom prvog poluvremena kada su "tobdžije" povele preko Naća Monreala koji je ostao zaboravljen na levoj strani i lako je asistenciju Okslejd-Čemberlena sproveo u bliži ugao iza leđa Davida de Hee.

Vođstvo gostiju trajalo je svega četiri minuta koliko je bilo potrebno Vejnu Runiju da glavom na centaršut Di Marije sa desnog boka zatrese mrežu za 1:1.

Mogao je Junajted do preokreta, ali je na isteku sat vremena igre bivši napadač "đavola" Dani Velbek kaznio katastrofalnu grešku Antonija Valensije, presekao njegovo loše dodavanje ka De Hei, lako zaobišao španskog golmana i trasirao Arsenalu put ka polufinalu.

Vrata Vemblija rivalu je dodatno otvorio Di Marija koji je u 77. minutu pokušao da iscenira prekršaj zbog čega je dobio žuti karton, a zbog burnog protesta odmah i drugi, pa je ostavio saigrače na cedilu, što je Luj van Gal ispravio u neverici i njegova brojčano slabija četa nije mogla da spreči eliminaciju.

Možda će holandski stručnjak imati primedbe na suđenje Majkla Olivera, jer su se i njegovi izabranici bunili u finišu kada je Adnan Januzaj probao da iznudi penal, ali od najstrože kazne ništa nije bilo, jer ga je Monreal malo povukao van šesnaesterca nakon čega je belgijski reprezentatvac napravio još tri koraka i teatralno se srušio.

Mogao je Arsenal i ubedljivije da slavi da De Hea nije fantastično zaustavio šut Kazorle i da je Aleksis Sančez bio malo precizniji u samom finišu.

Komentari / 0

Ostavite komentar