Због случаја "Пицин парк" пред судом!

Жељко Вулић, широј јавности Републике Српске познат због случаја Пицин парк, дефинитивно ће се наћи на оптуженичкој клупи. Основни суд Бањалука потврдио је оптужницу бањалучког Окружног тужилаштва. 

Република Српска 10.03.2015 | 13:12
Због случаја "Пицин парк" пред судом!

Окружно тужилаштво оптужницу против Вулића подигло је 14. 11. 2014 године. Основни суд оптужницу је потврдио 05.03.2015 године због дешавања на Вулићевом имању у јулу 2013 године.

Жељко Вулић се оптужницом терети за кривично дјело „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње из члана 387. став 2 Кривичног закона Републике Српске“.

Вулић се терети и за кривично дјело „Напад на службено лице у вршењу службене дужности из члана 388. став 2 Кривичног закона Републике Српске. Вулића Окружно тужилаштво Бањалука терети и за наношење тјелесне повреде службеном лицу. За дјела наведена у оптужници Тужилаштва Вулићу је запријећена затворска казна.

„Приликом потврдјивања оптужнице судија за претходно саслушање проучио је сваку тачку оптужнице и доказе које му је доставио тужилац да би утврдио постојање основане сумње.“-стоји у образложењу потврдјивања оптужнице.

Врло је занимљиво то што је Основни суд Бањалука оптужницу Окружног тужилаштва потврдио петог фебруара ове године а да је главни претрес заказан већ за 19. март ове године. Само десет дана након што је Вулић обавијештен о судјењу.

Жељко Вулић у медјувремену је, када му је објелодањено да је оптужница против њега потврдјена исти дан тражио увид у цјелокупан спис и могућност копирања комплетне документације. Одговор на тај захтјев још му није стигао. Прије тог одговора стигао је позив на главни претрес у којем је обавијештен да ће уколико се не појави на претресу бити присилно доведен уз могућност одредјивања притвора.

Догадјаји због којих је Окружно тужилаштво Бањалука подигло оптужницу против Жељка Вулића одиграли су се у јулу 2013-те године. Уз јаку подршку полиције радници које је ангажовао Град Бањалука тада су почели изградњу приступног пута до куће Жељка Вулића и његове породице, умјесто пута који је нестао у изградњи објекта Гранд трејда у Пицином парку.

Жељко Вулић је тада ухапшен а три полицајца су задобила тјелесне повреде а један припадник Министарства унутрашњих послова, касније је саопштила полиција, тешко је повриједјен и имао је прелом ноге на три мјеста када га је ударило возило, којим је у општем метежу који се тог дана а и раније у неколико наврата одвијао на имању Вулића, управљао Жељко Вулић.

Тог дана повриједјен је и Жељко Вулић када га је полиција на силу извукла из возила и убацила у полицијску марицу. Занимљиво због тог приступног пута око којег је тај дан избила читава драма Жељко Вулић годинама, од почетка приче Гранд Трејд, води спор пред правосудним институцијама у Бањалуци. На окончање тог спора и даље се чека.

У том случају правосудје није показало експедитивност као у случају потврдјивања оптужнице против Вулића и заказивања главног претреса.

Вулић је најавио да ће тражити одгадјање почетка процеса јер десет дана од када је позван на судјење и почетка судјења није му довољно за припрему.

У медјувремену чека се епилог још једног судског процеса уско повезаног са Гранд трејдом. Власнику Гранд трејда Мили Радишићу Врховни суд Републике Српске 24 јуна прошле године потврдио је пресуду на три године затвора због малверзација са акцијама Медицинске електронике.

По коначној одлуци бањалучког Окружног суда власник гранд трејда на издржавању казне требало би да се надје најкасније до десетог марта.

(БН ТВ)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Крим јонг до дук

10.03.2015 12:19

Овако се додик обрацунава са онима који бране себе и своју дјецу,од њега и његових батинаса.Јадни цовјек испребијало,отело,па на суд .ФУЈ ФУЈ ФУЈ ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

марре

10.03.2015 12:33

Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разоцаран

10.03.2015 12:34

Удри по биједи ! Не могу да вјерујем да је народ опет гласо за трактористу. Народе кад ћеш се висе једном опаметити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирна лука

10.03.2015 12:48

Трба затворити Сребренку Голиц која тврди да су папири Радисица уредни,јадног цовјека и његове синове су гањали као зивотиње,а о суду и судијама не вриједи прицати,код њих је тек криминал

ОДГОВОРИТЕ
Name

милојко бабић

10.03.2015 13:18

Под морање сваки дан надоградјујемо култ Водје,а самоубилачки урушавамо државу.Из медија у етер плови идила.Биједа нас опасала на земљи.Политичка и ина, назови елита, подбунила од подригивања,а радницима крче цријева и сањају народне казане. На снази је,још мало,па пресликани голооточки комунизам. Жељко Вулић,Бошко,Џајић,Никола Дроњак,Слободан Васковић,Милојко Бабић...су непожељни у овом друштву јер неће да краду,указују више од деценије на лоповлук режима и ни по коју цјену неће да тапшају Водји и "козарачком колу"лопова и криминалаца. Некада давно у самоуправљању био је изгласан,(па због суровости,од Тита и врха власти одмах обустављен)закон,чији је члан 35.овако гласио:"На изласку из предузећа сваки радник је дужан на захтјев портира подвргнути се претресу.Наредбом генералног директора регулисаће се-која се лица изузимају од претреса". Наша земаљска влада и вољени Водја унаприједише бивше словозаконије.Укинуше сва предузећа,немају потребе да именују оне који се изузимају од претреса и још уведеше право на хапшење оних који бране своје,тудје неће,проклињу нафту,ронхил,шлепере,ратне профитере,непотизам,кумове ала Вито Корлеоне,неписмене,задригле месаре и геометре,комунистичке патрљке...Страшно!!!Куда све ово води?Побогу,тужиоци туже људе који им доносе валидне документе о крадји политичке и привредне врхушке.Вулић је лопов,јер не да Додику и кумовима да на његовој земљи праве хареме.Џајић је крив што јејавно проговорио о стотину од милијарду лоповлука садашње власти.Струја поскупљује зарад СНСД-ове предизборне кампање.И ником ништа.Опозиција као збуњено стадо које се најело сламе и не тражи сијена и жита.Причају о фискалним касама ,аШпирићи,Шкрбићи,са касапином српске и његовим отроцимасве преврнуше.Што је горе сад је доле,лоше запосјело добро,лопов узјахао стотину поштених,краду судије Уставног суда,богате се лажни професори.За Кочићеву крчевину "Легално,се добија земља у центру Бања Луке.Побогу,задјатак опозиције није празна прича.Зар је толико тешко доказати да Шкрбић са компањоном покрао милијарду из здравства,присилити Студена да пропјева о Шпирићу,установити по којој је цјени Додиковв брат присвојио више од 700 дунума државне земље...зар је тешко позвати народ на непослушност у случају повећања цјена струје,воде,комуналија.Зар је тешко стати у заштиту Вулића и Џајића и негирати хиљаду пута поновљене лажи са розе и осталих екрана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крими дрек

10.03.2015 13:33

МОЛИМ ВАС ПРОЦИТАЈТЕ оВО ИЗНАД.

Name

миле.рад.

10.03.2015 13:19

Ја сам постен мафијас,постени градјанин вуле је лопов...сто он неда да на његовој земљи ја направим своју зграду...не контам ...па свугдје у свјету се тако ради само овдје проблеми...па у цитавој бања луци сам направио куле и градове и нико се није бунио само он..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отац

10.03.2015 16:28

Свако са својом имовином мозе да ради ста хоце,ако казем да за несто моје не постоји цјена тако има да буде,сваки не овласцен упад на тудје имање треба да се санкционисе,тј као у америци удјес на моје метак у цело и вољно па нека додје следеци...А ти сто си градио и градис мислис да мозес Бога да купис варас се,узивај у овом зивоту док мозес ;-)

Name

xyx

10.03.2015 13:26

Нисте у праву који тако прицате...удјите у сустину проблема...цовјек је ударио полицајца аутом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кнд

10.03.2015 13:33

То нико не споири. Сустина прице је мало дубља. Брзина поступка, непроцесуирање осталих...Полиција да је постено радила посао није ни требала да тог дана буде ту на Вулицевом имању!

Name

петар

10.03.2015 13:50

У праву си стаце вулицу његова земља,његова дијеца,његова зена.Треба доци полиција да га испребија и стави му лудацку косуљу,у његовој куци.У праву си хахахахахахахаха

Name

Глупости

10.03.2015 14:03

Полицајац му је ушао у двориште и напао дјецу. Тог специјалца треба да је срамота. Власт је послала хрпу специјалаца на Жељка Вулића и његову малољетну дјецу. Срам да их буде. Поткопали су му кућу са двије стране. У дубину од 12м. Кад тад ће одговарати за оно што су урадили тој фамилији. Власт ће се ипак на крају промијенити. Судјење протагонистима овакве власти је неминовност.

Name

Обичан Човек

10.03.2015 13:34

"Кад бих знао да бих се поносно држао" Кад бих знао да бих се поносно држао На робијама и пред судовима: Жарио бих, палио и све издржао И свему се одупро голим удовима! Кад бих знао да бих сто испод стопала Сам ћушнуо и сам омчу намакао: Вечности би се моја душа докопала А мој џелат би за мном заплакао! Ал бојим се да бих почео да молим Да плачем, клечим и све да издајем, да бих сачувао само живот голи, На све да пљунем на све да пристајем. Ово је рекао Матија Бећковић;а ја кажем: Жељко Вулић је "намагарчен" од Хоштоплера и лопова и једино ,кад се одузме имовина стечена крађом , од те зграде тражи себи нешто.Жалосно је што те оставила и "опозиција". Експропирација "експропријатора" биће кад тад. Понекад то ураде људи,а понекад Бог.Или и Бог и људи. Поздрав свим добрим људима,јер смо ми сви Жељко Вулић, свако на свој понаособ начин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правосудје у тунелу

10.03.2015 13:44

Надам се да ће ускоро доћи вријеме у којем ће кривично одговарати сви ови који ово раде овом човјеку. Ово су тешка кривична дјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

10.03.2015 14:05

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чачкање

10.03.2015 15:07

Е оћеш ти Вулићу да чачкаш. Да је к..... парк не би га ни погледао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Државни терор

10.03.2015 15:50

То се зове државни терор над обичним човјеком!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ милојко бабић

10.03.2015 22:35

Бабићу Милојко, или нисте у току или вам се омакла омашка. Дотични Никола Дроњак није више у јату у који га ставиште- Он се престројио, он ступа у другом строју. Остало вам је прва лига, само реализација се чека. И ОЛАФ вјероватно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирна лука

12.03.2015 11:42

Зато за Радишића нема суда?

Name

Узас

11.03.2015 07:24

Ово је страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЛАФ

11.03.2015 12:27

"Опозиција" се сеткала по протестима сепурила а сада их нема ни за лијека! да би помогли једном од нас!? а и не само политицари су се сепурили тамо ... не знам само који су гори. од зла оца и од горе мајке. нема висе одговарајуцих ријеци које могу описати ста се десава. господину вулицу нема помоци. назалост. као ни нама. само се надам да це једног дана барем милиметар барем неке бањалуцке улице носити име овог храброг цовјека. њему то неце помоци и не знам колико му мозе бити утјесно да он ради за будуцност сада када су многи одустали. али мозда најгоре од свега, уствари и јесте најгоре то сто обицан цовјек говори овако: не знам ја, није мени ту ни Вулиц цист. Према Вулицу се одвија класицан сценарио дискредитације па потом излудјивања и застрасивања. надам се да це им свима присјести сваки грам јањетине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

12.03.2015 10:22

Зашто не подигну оптужницу против оне двоје дебелих знојавих полицајаца који пендрицима туку Вулићевог сина пред самим кућним вратима???????? Прође 10ти март, гдје је сада Радишић?! Вјероватно негдје дрекавац и он пуне своје од дјетињства гладне желуце у замјену за затвор!

ОДГОВОРИТЕ