Zbog slučaja "Picin park" pred sudom!

Željko Vulić, široj javnosti Republike Srpske poznat zbog slučaja Picin park, definitivno će se naći na optuženičkoj klupi. Osnovni sud Banjaluka potvrdio je optužnicu banjalučkog Okružnog tužilaštva. 

Republika Srpska 10.03.2015 | 13:12
Zbog slučaja "Picin park" pred sudom!

Okružno tužilaštvo optužnicu protiv Vulića podiglo je 14. 11. 2014 godine. Osnovni sud optužnicu je potvrdio 05.03.2015 godine zbog dešavanja na Vulićevom imanju u julu 2013 godine.

Željko Vulić se optužnicom tereti za krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 387. stav 2 Krivičnog zakona Republike Srpske“.

Vulić se tereti i za krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 388. stav 2 Krivičnog zakona Republike Srpske. Vulića Okružno tužilaštvo Banjaluka tereti i za nanošenje tjelesne povrede službenom licu. Za djela navedena u optužnici Tužilaštva Vuliću je zaprijećena zatvorska kazna.

„Prilikom potvrdjivanja optužnice sudija za prethodno saslušanje proučio je svaku tačku optužnice i dokaze koje mu je dostavio tužilac da bi utvrdio postojanje osnovane sumnje.“-stoji u obrazloženju potvrdjivanja optužnice.

Vrlo je zanimljivo to što je Osnovni sud Banjaluka optužnicu Okružnog tužilaštva potvrdio petog februara ove godine a da je glavni pretres zakazan već za 19. mart ove godine. Samo deset dana nakon što je Vulić obaviješten o sudjenju.

Željko Vulić u medjuvremenu je, kada mu je objelodanjeno da je optužnica protiv njega potvrdjena isti dan tražio uvid u cjelokupan spis i mogućnost kopiranja kompletne dokumentacije. Odgovor na taj zahtjev još mu nije stigao. Prije tog odgovora stigao je poziv na glavni pretres u kojem je obaviješten da će ukoliko se ne pojavi na pretresu biti prisilno doveden uz mogućnost odredjivanja pritvora.

Dogadjaji zbog kojih je Okružno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu protiv Željka Vulića odigrali su se u julu 2013-te godine. Uz jaku podršku policije radnici koje je angažovao Grad Banjaluka tada su počeli izgradnju pristupnog puta do kuće Željka Vulića i njegove porodice, umjesto puta koji je nestao u izgradnji objekta Grand trejda u Picinom parku.

Željko Vulić je tada uhapšen a tri policajca su zadobila tjelesne povrede a jedan pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, kasnije je saopštila policija, teško je povrijedjen i imao je prelom noge na tri mjesta kada ga je udarilo vozilo, kojim je u opštem metežu koji se tog dana a i ranije u nekoliko navrata odvijao na imanju Vulića, upravljao Željko Vulić.

Tog dana povrijedjen je i Željko Vulić kada ga je policija na silu izvukla iz vozila i ubacila u policijsku maricu. Zanimljivo zbog tog pristupnog puta oko kojeg je taj dan izbila čitava drama Željko Vulić godinama, od početka priče Grand Trejd, vodi spor pred pravosudnim institucijama u Banjaluci. Na okončanje tog spora i dalje se čeka.

U tom slučaju pravosudje nije pokazalo ekspeditivnost kao u slučaju potvrdjivanja optužnice protiv Vulića i zakazivanja glavnog pretresa.

Vulić je najavio da će tražiti odgadjanje početka procesa jer deset dana od kada je pozvan na sudjenje i početka sudjenja nije mu dovoljno za pripremu.

U medjuvremenu čeka se epilog još jednog sudskog procesa usko povezanog sa Grand trejdom. Vlasniku Grand trejda Mili Radišiću Vrhovni sud Republike Srpske 24 juna prošle godine potvrdio je presudu na tri godine zatvora zbog malverzacija sa akcijama Medicinske elektronike.

Po konačnoj odluci banjalučkog Okružnog suda vlasnik grand trejda na izdržavanju kazne trebalo bi da se nadje najkasnije do desetog marta.

(BN TV)

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Krim jong do duk

10.03.2015 12:19

Ovako se dodik obracunava sa onima koji brane sebe i svoju djecu,od njega i njegovih batinasa.Jadni covjek isprebijalo,otelo,pa na sud .FUJ FUJ FUJ FUJ

ODGOVORITE
Name

marre

10.03.2015 12:33

Sramota.

ODGOVORITE
Name

razocaran

10.03.2015 12:34

Udri po bijedi ! Ne mogu da vjerujem da je narod opet glaso za traktoristu. Narode kad ćeš se vise jednom opametiti!

ODGOVORITE
Name

mirna luka

10.03.2015 12:48

Trba zatvoriti Srebrenku Golic koja tvrdi da su papiri Radisica uredni,jadnog covjeka i njegove sinove su ganjali kao zivotinje,a o sudu i sudijama ne vrijedi pricati,kod njih je tek kriminal

ODGOVORITE
Name

milojko babić

10.03.2015 13:18

Pod moranje svaki dan nadogradjujemo kult Vodje,a samoubilački urušavamo državu.Iz medija u eter plovi idila.Bijeda nas opasala na zemlji.Politička i ina, nazovi elita, podbunila od podrigivanja,a radnicima krče crijeva i sanjaju narodne kazane. Na snazi je,još malo,pa preslikani golootočki komunizam. Željko Vulić,Boško,DŽajić,Nikola Dronjak,Slobodan Vasković,Milojko Babić...su nepoželjni u ovom društvu jer neće da kradu,ukazuju više od decenije na lopovluk režima i ni po koju cjenu neće da tapšaju Vodji i "kozaračkom kolu"lopova i kriminalaca. Nekada davno u samoupravljanju bio je izglasan,(pa zbog surovosti,od Tita i vrha vlasti odmah obustavljen)zakon,čiji je član 35.ovako glasio:"Na izlasku iz preduzeća svaki radnik je dužan na zahtjev portira podvrgnuti se pretresu.Naredbom generalnog direktora regulisaće se-koja se lica izuzimaju od pretresa". Naša zemaljska vlada i voljeni Vodja unaprijediše bivše slovozakonije.Ukinuše sva preduzeća,nemaju potrebe da imenuju one koji se izuzimaju od pretresa i još uvedeše pravo na hapšenje onih koji brane svoje,tudje neće,proklinju naftu,ronhil,šlepere,ratne profitere,nepotizam,kumove ala Vito Korleone,nepismene,zadrigle mesare i geometre,komunističke patrljke...Strašno!!!Kuda sve ovo vodi?Pobogu,tužioci tuže ljude koji im donose validne dokumente o kradji političke i privredne vrhuške.Vulić je lopov,jer ne da Dodiku i kumovima da na njegovoj zemlji prave hareme.DŽajić je kriv što jejavno progovorio o stotinu od milijardu lopovluka sadašnje vlasti.Struja poskupljuje zarad SNSD-ove predizborne kampanje.I nikom ništa.Opozicija kao zbunjeno stado koje se najelo slame i ne traži sijena i žita.Pričaju o fiskalnim kasama ,aŠpirići,Škrbići,sa kasapinom srpske i njegovim otrocimasve prevrnuše.Što je gore sad je dole,loše zaposjelo dobro,lopov uzjahao stotinu poštenih,kradu sudije Ustavnog suda,bogate se lažni profesori.Za Kočićevu krčevinu "Legalno,se dobija zemlja u centru Banja Luke.Pobogu,zadjatak opozicije nije prazna priča.Zar je toliko teško dokazati da Škrbić sa kompanjonom pokrao milijardu iz zdravstva,prisiliti Studena da propjeva o Špiriću,ustanoviti po kojoj je cjeni Dodikovv brat prisvojio više od 700 dunuma državne zemlje...zar je teško pozvati narod na neposlušnost u slučaju povećanja cjena struje,vode,komunalija.Zar je teško stati u zaštitu Vulića i DŽajića i negirati hiljadu puta ponovljene laži sa roze i ostalih ekrana.

ODGOVORITE
Name

Krimi drek

10.03.2015 13:33

MOLIM VAS PROCITAJTE oVO IZNAD.

Name

mile.rad.

10.03.2015 13:19

Ja sam posten mafijas,posteni gradjanin vule je lopov...sto on neda da na njegovoj zemlji ja napravim svoju zgradu...ne kontam ...pa svugdje u svjetu se tako radi samo ovdje problemi...pa u citavoj banja luci sam napravio kule i gradove i niko se nije bunio samo on..

ODGOVORITE
Name

Otac

10.03.2015 16:28

Svako sa svojom imovinom moze da radi sta hoce,ako kazem da za nesto moje ne postoji cjena tako ima da bude,svaki ne ovlascen upad na tudje imanje treba da se sankcionise,tj kao u americi udjes na moje metak u celo i voljno pa neka dodje sledeci...A ti sto si gradio i gradis mislis da mozes Boga da kupis varas se,uzivaj u ovom zivotu dok mozes ;-)

Name

xyx

10.03.2015 13:26

Niste u pravu koji tako pricate...udjite u sustinu problema...covjek je udario policajca autom...

ODGOVORITE
Name

knd

10.03.2015 13:33

To niko ne spoiri. Sustina price je malo dublja. Brzina postupka, neprocesuiranje ostalih...Policija da je posteno radila posao nije ni trebala da tog dana bude tu na Vulicevom imanju!

Name

petar

10.03.2015 13:50

U pravu si stace vulicu njegova zemlja,njegova dijeca,njegova zena.Treba doci policija da ga isprebija i stavi mu ludacku kosulju,u njegovoj kuci.U pravu si hahahahahahahaha

Name

Gluposti

10.03.2015 14:03

Policajac mu je ušao u dvorište i napao djecu. Tog specijalca treba da je sramota. Vlast je poslala hrpu specijalaca na Željka Vulića i njegovu maloljetnu djecu. Sram da ih bude. Potkopali su mu kuću sa dvije strane. U dubinu od 12m. Kad tad će odgovarati za ono što su uradili toj familiji. Vlast će se ipak na kraju promijeniti. Sudjenje protagonistima ovakve vlasti je neminovnost.

Name

Običan Čovek

10.03.2015 13:34

"Kad bih znao da bih se ponosno držao" Kad bih znao da bih se ponosno držao Na robijama i pred sudovima: Žario bih, palio i sve izdržao I svemu se odupro golim udovima! Kad bih znao da bih sto ispod stopala Sam ćušnuo i sam omču namakao: Večnosti bi se moja duša dokopala A moj dželat bi za mnom zaplakao! Al bojim se da bih počeo da molim Da plačem, klečim i sve da izdajem, da bih sačuvao samo život goli, Na sve da pljunem na sve da pristajem. Ovo je rekao Matija Bećković;a ja kažem: Željko Vulić je "namagarčen" od Hoštoplera i lopova i jedino ,kad se oduzme imovina stečena krađom , od te zgrade traži sebi nešto.Žalosno je što te ostavila i "opozicija". Ekspropiracija "eksproprijatora" biće kad tad. Ponekad to urade ljudi,a ponekad Bog.Ili i Bog i ljudi. Pozdrav svim dobrim ljudima,jer smo mi svi Željko Vulić, svako na svoj ponaosob način.

ODGOVORITE
Name

pravosudje u tunelu

10.03.2015 13:44

Nadam se da će uskoro doći vrijeme u kojem će krivično odgovarati svi ovi koji ovo rade ovom čovjeku. Ovo su teška krivična djela.

ODGOVORITE
Name

SAŠA

10.03.2015 14:05

KO JE UBIO MILANA VUKELIĆA?

ODGOVORITE
Name

Čačkanje

10.03.2015 15:07

E oćeš ti Vuliću da čačkaš. Da je k..... park ne bi ga ni pogledao.

ODGOVORITE
Name

Državni teror

10.03.2015 15:50

To se zove državni teror nad običnim čovjekom!

ODGOVORITE
Name

RE milojko babić

10.03.2015 22:35

Babiću Milojko, ili niste u toku ili vam se omakla omaška. Dotični Nikola Dronjak nije više u jatu u koji ga stavište- On se prestrojio, on stupa u drugom stroju. Ostalo vam je prva liga, samo realizacija se čeka. I OLAF vjerovatno.

ODGOVORITE
Name

mirna luka

12.03.2015 11:42

Zato za Radišića nema suda?

Name

Uzas

11.03.2015 07:24

Ovo je strasno.

ODGOVORITE
Name

OLAF

11.03.2015 12:27

"Opozicija" se setkala po protestima sepurila a sada ih nema ni za lijeka! da bi pomogli jednom od nas!? a i ne samo politicari su se sepurili tamo ... ne znam samo koji su gori. od zla oca i od gore majke. nema vise odgovarajucih rijeci koje mogu opisati sta se desava. gospodinu vulicu nema pomoci. nazalost. kao ni nama. samo se nadam da ce jednog dana barem milimetar barem neke banjalucke ulice nositi ime ovog hrabrog covjeka. njemu to nece pomoci i ne znam koliko mu moze biti utjesno da on radi za buducnost sada kada su mnogi odustali. ali mozda najgore od svega, ustvari i jeste najgore to sto obican covjek govori ovako: ne znam ja, nije meni tu ni Vulic cist. Prema Vulicu se odvija klasican scenario diskreditacije pa potom izludjivanja i zastrasivanja. nadam se da ce im svima prisjesti svaki gram janjetine.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

12.03.2015 10:22

Zašto ne podignu optužnicu protiv one dvoje debelih znojavih policajaca koji pendricima tuku Vulićevog sina pred samim kućnim vratima???????? Prođe 10ti mart, gdje je sada Radišić?! Vjerovatno negdje drekavac i on pune svoje od djetinjstva gladne želuce u zamjenu za zatvor!

ODGOVORITE