Милићев: Нисам знао да сам ударио човјека

Суђење Марку Милићеву, оптуженом да је прошлог лета јурећи кантрименом ударио и смртно повредио Луку Јовановића на Бранковом мосту настављено пред београдским Трећим основним судом изношењем његове одбране.

Србија 10.03.2015 | 12:22
Милићев: Нисам знао да сам ударио човјека

Милићев који се на претходном рочишту изјаснио да није крив, почео је да износи своју одбрану пред судским већем

- Кунем вам се свиме на свету, нисам имао представу да смо ударили човека. Тако ми Бога, нисам знао, рекао је Милићев.

Он је износећи одбрану рекао и да га је заслепео блиц у ретровизору као и да није могао ни да претпостави да у средњој траци стоји необележено возило у квару.

Милићев је рекао и да је у тренутку када се догодила несрећа чуо ударац, али је мислио да је само очешао аутомобил и додао да у тренутку несреће није био пијан и да се не дрогира.

На питање ко је власник кантримена којим је ударен Лука Јовановић Милићев је одбио да то каже.

Подсетимо Марко Милићев се терети да је 25. августа 2014. године на мосту у Бранковој улици ударио Луку Јовановића који је дан касније умро од повреда. Треће основно тужилаштво у Београду је на претходном рочишту предложило суду да Милићева осуди на 10 година затвора због тешког кривичног дела против безбедности јавног саобраћаја и дела непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи.

У оптужници је наведено да је Милићев возио брзином од 110 километара на сат када је ударио Јовановића на мосту, и да је потом наставио да вози брзином већом од дозвољене. Милићев је био у бекству, а 7. септембра је депортован из Кине, где се скривао.

Кум Милићева - Братислав Весовић је оптужен због пружања помоћи учиниоцу после извршења кривичног дела, а таксиста Саша Јанковић због неотклањања опасности.

Судија за претходни поступак Трећег основног суда је средином септембра прошле године осудио петоро Милићевих пријатеља који су с њим били у аутомобилу када је ударио Луку Јовановића.

Пошто су се нагодили с тужилаштвом, уз признање кривице су осуђени на казне од четири до 10 месеци кућног затвора.

Извор: Курир

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ганци

10.03.2015 12:19

Еке какав коментар, зна ли он да ли уопште постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

10.03.2015 13:23

Цуј о 4-10 мјесеци а сауцесници...а он ко не зна да је ударио цовјека и само тако нагулио у Кину...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

12.03.2015 06:00

Читав свјет зна а ти не знаш?

ОДГОВОРИТЕ