Milićev: Nisam znao da sam udario čovjeka

Suđenje Marku Milićevu, optuženom da je prošlog leta jureći kantrimenom udario i smrtno povredio Luku Jovanovića na Brankovom mostu nastavljeno pred beogradskim Trećim osnovnim sudom iznošenjem njegove odbrane.

Srbija 10.03.2015 | 12:22
Milićev: Nisam znao da sam udario čovjeka

Milićev koji se na prethodnom ročištu izjasnio da nije kriv, počeo je da iznosi svoju odbranu pred sudskim većem

- Kunem vam se svime na svetu, nisam imao predstavu da smo udarili čoveka. Tako mi Boga, nisam znao, rekao je Milićev.

On je iznoseći odbranu rekao i da ga je zaslepeo blic u retrovizoru kao i da nije mogao ni da pretpostavi da u srednjoj traci stoji neobeleženo vozilo u kvaru.

Milićev je rekao i da je u trenutku kada se dogodila nesreća čuo udarac, ali je mislio da je samo očešao automobil i dodao da u trenutku nesreće nije bio pijan i da se ne drogira.

Na pitanje ko je vlasnik kantrimena kojim je udaren Luka Jovanović Milićev je odbio da to kaže.

Podsetimo Marko Milićev se tereti da je 25. avgusta 2014. godine na mostu u Brankovoj ulici udario Luku Jovanovića koji je dan kasnije umro od povreda. Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu je na prethodnom ročištu predložilo sudu da Milićeva osudi na 10 godina zatvora zbog teškog krivičnog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći.

U optužnici je navedeno da je Milićev vozio brzinom od 110 kilometara na sat kada je udario Jovanovića na mostu, i da je potom nastavio da vozi brzinom većom od dozvoljene. Milićev je bio u bekstvu, a 7. septembra je deportovan iz Kine, gde se skrivao.

Kum Milićeva - Bratislav Vesović je optužen zbog pružanja pomoći učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, a taksista Saša Janković zbog neotklanjanja opasnosti.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda je sredinom septembra prošle godine osudio petoro Milićevih prijatelja koji su s njim bili u automobilu kada je udario Luku Jovanovića.

Pošto su se nagodili s tužilaštvom, uz priznanje krivice su osuđeni na kazne od četiri do 10 meseci kućnog zatvora.

Izvor: Kurir

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ganci

10.03.2015 12:19

Eke kakav komentar, zna li on da li uopšte postoji.

ODGOVORITE
Name

sirogojno

10.03.2015 13:23

Cuj o 4-10 mjeseci a saucesnici...a on ko ne zna da je udario covjeka i samo tako nagulio u Kinu...

ODGOVORITE
Name

Crni

12.03.2015 06:00

Čitav svjet zna a ti ne znaš?

ODGOVORITE