Од рафтинг кампа "Хум" остао само пепео

Рафтинг камп "Хум" у истоименом мјесту недалеко од Фоче у потпуности је изгорио у пожару који је избио јуче у раним јутарњим часовима. Ово прелијепо одмаралиште са уређеним апартманима ватра је спалила до темеља, а власнику Дејану Милутиновићу из Београда причинила материјалну штету од 100.000 евра.

Република Српска 10.03.2015 | 10:40
Од рафтинг кампа "Хум" остао само пепео

Још није познато шта је изазвало ватрену стихију, а претпоставља се да су могући узроци електричне инсталације или људски фактор. Објекат је практично изгорио за неколико минута, јер је већим дијелом изграђен од дрвета, тако да му није било спаса. Иако су брзо стигли у "Хум", фочански ватрогасци нису ни били у прилици да се боре са ватром јер је била све прогутала.

- Велики пламен је био, огроман! То је страшно! Објекат је изгорио комплет. Чини ми се да се одиграло за два минута. Ми смо успјели да зауставимо ватрену стихију да се не прошири даље, али објекат није било могуће спасити - испричао је ватрогасац Милош Чанчар.

Када је пословођа Владимир Муминовић, који ради у кампу "Хум", дошао јуче ујутро, затекао је страшан призор. Све је до темеља било спаљено.

- Све је нестало. Ресторан површине 294 квадратна метара, шест соба на спрату, свака са купатилом, двије додатне собе, магацини… Остао је само пепео. Од апарата који су били у објекту имали смо фрижидер, замрзивач и рачунар. Да ли је струја или људски фактор изазвао пожар, то не знамо. Истрага ће рећи своје - испричао је Муминовић.

Каже да је рафтинг камп "Хум" саграђен прије двије године и да је привлачио бројне иностране госте.

- Штета је превелика, требаће много новца да би се ово вратило у првобитно стање, а за почетак штета се процјењује на 100.000 евра - каже Муминовић.

Додао је да је о немилом догађају одмах обавијестио власника Дејана Милутиновића, који живи и ради у Београду.

- Чуо сам се са власником, већ је кренуо према Хуму - казао је Муминовић.

Горан Делић, који као чувар ради у кампу, каже да га је пожар пробудио око пола четири.

- Нисам могао ништа да учиним, пламен је већ захватио објекат. Звао сам ватрогасну службу, полицију, они су дошли, али ништа нису могли да спасу. Све је брзо изгорјело - прича Делић.

Иако објекат чувају и пси, Делић каже да се ни они нису огласили лавежом, тако да све изгледа као да је ватра кренула ни из чега и веома брзо све спалила до темеља.

- Ништа сумњиво нисам видио нити чуо - истиче Делић.

Полиција је јуче током цијелог дана била на мјесту несреће, али док вјештак не да свој суд, о узроку пожара нико није могао да говори.

Модеран објекат

Рафтинг камп "Хум" имао је у приземљу ресторан са кухињом, а на другом спрату собе и апартмане. Био је једини од двадесетак кампова на овом простору који је имао и апартмане и био је један од најсређенијих и модернијих кампова, са потпуном услугом, тако да је више личио на савремени мотел.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар