Od rafting kampa "Hum" ostao samo pepeo

Rafting kamp "Hum" u istoimenom mjestu nedaleko od Foče u potpunosti je izgorio u požaru koji je izbio juče u ranim jutarnjim časovima. Ovo prelijepo odmaralište sa uređenim apartmanima vatra je spalila do temelja, a vlasniku Dejanu Milutinoviću iz Beograda pričinila materijalnu štetu od 100.000 evra.

Republika Srpska 10.03.2015 | 10:40
Od rafting kampa "Hum" ostao samo pepeo

Još nije poznato šta je izazvalo vatrenu stihiju, a pretpostavlja se da su mogući uzroci električne instalacije ili ljudski faktor. Objekat je praktično izgorio za nekoliko minuta, jer je većim dijelom izgrađen od drveta, tako da mu nije bilo spasa. Iako su brzo stigli u "Hum", fočanski vatrogasci nisu ni bili u prilici da se bore sa vatrom jer je bila sve progutala.

- Veliki plamen je bio, ogroman! To je strašno! Objekat je izgorio komplet. Čini mi se da se odigralo za dva minuta. Mi smo uspjeli da zaustavimo vatrenu stihiju da se ne proširi dalje, ali objekat nije bilo moguće spasiti - ispričao je vatrogasac Miloš Čančar.

Kada je poslovođa Vladimir Muminović, koji radi u kampu "Hum", došao juče ujutro, zatekao je strašan prizor. Sve je do temelja bilo spaljeno.

- Sve je nestalo. Restoran površine 294 kvadratna metara, šest soba na spratu, svaka sa kupatilom, dvije dodatne sobe, magacini… Ostao je samo pepeo. Od aparata koji su bili u objektu imali smo frižider, zamrzivač i računar. Da li je struja ili ljudski faktor izazvao požar, to ne znamo. Istraga će reći svoje - ispričao je Muminović.

Kaže da je rafting kamp "Hum" sagrađen prije dvije godine i da je privlačio brojne inostrane goste.

- Šteta je prevelika, trebaće mnogo novca da bi se ovo vratilo u prvobitno stanje, a za početak šteta se procjenjuje na 100.000 evra - kaže Muminović.

Dodao je da je o nemilom događaju odmah obavijestio vlasnika Dejana Milutinovića, koji živi i radi u Beogradu.

- Čuo sam se sa vlasnikom, već je krenuo prema Humu - kazao je Muminović.

Goran Delić, koji kao čuvar radi u kampu, kaže da ga je požar probudio oko pola četiri.

- Nisam mogao ništa da učinim, plamen je već zahvatio objekat. Zvao sam vatrogasnu službu, policiju, oni su došli, ali ništa nisu mogli da spasu. Sve je brzo izgorjelo - priča Delić.

Iako objekat čuvaju i psi, Delić kaže da se ni oni nisu oglasili lavežom, tako da sve izgleda kao da je vatra krenula ni iz čega i veoma brzo sve spalila do temelja.

- Ništa sumnjivo nisam vidio niti čuo - ističe Delić.

Policija je juče tokom cijelog dana bila na mjestu nesreće, ali dok vještak ne da svoj sud, o uzroku požara niko nije mogao da govori.

Moderan objekat

Rafting kamp "Hum" imao je u prizemlju restoran sa kuhinjom, a na drugom spratu sobe i apartmane. Bio je jedini od dvadesetak kampova na ovom prostoru koji je imao i apartmane i bio je jedan od najsređenijih i modernijih kampova, sa potpunom uslugom, tako da je više ličio na savremeni motel.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar