Хотелске собе су легло заразе, ево шта се не чисти никада!

Ваша соба вероватно није онолико чиста колико мислите да јесте.

Путовања 10.03.2015 | 08:05
Хотелске собе су легло заразе, ево шта се не чисти никада!

Да ли вам је позната ова ситуација: Улазите у хотелску собу и одмах крећете ка мини - бару, правите себи кафу и користите препарате у купатилу који су само вама намењени?

Пре него што се превише занесете, постоји неколико ствари које морате да знате. Ваша соба вероватно није онолико чиста колико мислите да јесте. А те бесплатне стварчице, сапуни, шампони и све што имате потребу да пробате? Постоји могућност да заправо и нису бесплатне.

Ово су неке од ситуација које вас могу задестити у хотелу, а које вам нико неће рећи:

Будите обазриви када будете користили даљинац за ТВ и прекидаче за светло

Студија Универзитета у Хјустону открила је да су најчешће "пипкане" ствари у соби, као што су даљински управљач и лампе поред кревета заправо најмање чишћена места! Резултати кажу да могу имати и више бактерија од WЦ шоље и лавабоа. Зато, када год путујете, понесите средство за дезинфекцију и будите безбрижни.

Да ли пијете из чаша које добијете у соби?

Можда сте покушали да утолите жеђ чим сте стигли у хотел и искористили чашу коју сте добили у купатилу. Истраживање је открило да многе чистачице и не перу сапуном пре него што дође наредни гост. Скривене камере отркиле су да их само исперу водом, или их једноставно пребришу крпом којом су претходно брисале собу. Користите флаширану воду, или тражите пластичне чаше на рецепцији како бисте били сигруни.

Размислите пре него што се ушушкате под ћебе

Услед недостатка места за седење у неким хотелима, кревети постају места где већина људи седи, једе и раде и друге, интимне активности. Неке мајке чак пресвлаче децу на тим ћебићима. Такође, неки од хотела не мењају мало ћебе толико често, тако да се и не перу редовно. Може вам помоћи ако погледате коментаре претходних посетилаца хотела.

Немојте да претпостављате да је све бесплатно

Сви воле да понесу кући хотелски шампон, капу за купање и кексиће, али гости никада не би требало да претпостављају да је све то бесплатно. Док су оловке и брошуре чешће предвиђене као рекламни материјал, за баде-мантиле и папуче није увек исти принцип. Један од ПР-ова хотела, Шакила Ахмед, рекао је да откад су представили нови бренд хотела, било је неколико покушаја да се украду јастуци, постељина, па чак и кревет из собе.

Немојте се плашити да оставите негативан коментар на ТрипАдвисор-у.

Нажалост, неки људи пристају на неку врсту уцене, добијају бесплатне узорке, како не би писало негативне коментаре о хотелу на ТрипАдвисор-у. Ако покушате да примените ову технику, забележите ово: хотели имају начин да проактивно пријављују било које претње пре него што се објави било који коментар.

Не лудујте са мини - баром

Када вам је лепо и удобно, може бити примамљиво да видите шта то нуди мини бар. Међутим, цене пића у фрижидеру су огромне, па лако можете зажалити због преплаћеног кикирија.

Пазите када користите упарат за кафу

Истраживање које је спровео АБЦ Неwс показало је да чистачице само исперу шољице водом, без да их оперу како би требало, што може изазвати гомилање бактерија. У Синсинатију, Охајо, једна чистачица је очистила шољицу боцом којом се уклања каменац, док је друга искористила исту крпу којом је очистила под. Увек оперите машину сами пре него што је користите апарат уа кафу.

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар