ДК: Србија гостује Аргентини!

Тениска репрезентација Србије играће у четвртфиналу Дејвис купа (17-19. јул) против селекције Аргентине у гостима.

Тенис 09.03.2015 | 18:20
ДК: Србија гостује Аргентини!

Дуел Аргентине и Бразила обележио је маратонски дуел између Леонарда Мајера и Жоаоа Соузе, други најдужи у историји овог такмичења пошто је трајао готово седам сати и након њега је резултат био 2:2, па је одлука пала у петом мечу.

Тај окршај је био прекинут због мрака у Буенос Ајресу и настављен је у понедељак. Био је далеко мање узбудљив и трајао је готово двоструко краће (три сата), а Федерико Делбонис је савладао Томаша Белучија са 6:3, 3:6, 6:2, 7:5 за победоносни бод и одвео је "гаучосе" на мегдан Србији.

Новак Ђоковић ће предводити саиграче у борби за полуфинале у Аргентини, а ти мечеви биће одиграни од 17. до 19. јула.

Наш противник тада би требало да буде јачи за Хуана Мартина дел Потра који је у недељу отказао лет за Индијан Велс како би бодрио репрезентативне саиграче на путу до тријумфа и тако показао колико му значи да Аргентина прође даље.

Нема сумње, ако буде био потпуно спреман пошто су га повреде мучиле претходне године, биће то прави спектакл у Буенос Ајресу када дођу Ђоковић, Троицки, Жимоњић, Илија Бозољац, а можда и Јанко Типсаревић. Ако он не буде био спреман, шансу да га замене чекају Филип Крајиновић, Душан Лајовић, Пеђа Крстин...

Србија је до четвртфинала дошла убедљивом победом над Хрватском у Краљеву са 5:0.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

09.03.2015 17:22

СЕРБИА НО.1

ОДГОВОРИТЕ