DK: Srbija gostuje Argentini!

Teniska reprezentacija Srbije igraće u četvrtfinalu Dejvis kupa (17-19. jul) protiv selekcije Argentine u gostima.

Tenis 09.03.2015 | 18:20
DK: Srbija gostuje Argentini!

Duel Argentine i Brazila obeležio je maratonski duel između Leonarda Majera i Žoaoa Souze, drugi najduži u istoriji ovog takmičenja pošto je trajao gotovo sedam sati i nakon njega je rezultat bio 2:2, pa je odluka pala u petom meču.

Taj okršaj je bio prekinut zbog mraka u Buenos Ajresu i nastavljen je u ponedeljak. Bio je daleko manje uzbudljiv i trajao je gotovo dvostruko kraće (tri sata), a Federiko Delbonis je savladao Tomaša Belučija sa 6:3, 3:6, 6:2, 7:5 za pobedonosni bod i odveo je "gaučose" na megdan Srbiji.

Novak Đoković će predvoditi saigrače u borbi za polufinale u Argentini, a ti mečevi biće odigrani od 17. do 19. jula.

Naš protivnik tada bi trebalo da bude jači za Huana Martina del Potra koji je u nedelju otkazao let za Indijan Vels kako bi bodrio reprezentativne saigrače na putu do trijumfa i tako pokazao koliko mu znači da Argentina prođe dalje.

Nema sumnje, ako bude bio potpuno spreman pošto su ga povrede mučile prethodne godine, biće to pravi spektakl u Buenos Ajresu kada dođu Đoković, Troicki, Žimonjić, Ilija Bozoljac, a možda i Janko Tipsarević. Ako on ne bude bio spreman, šansu da ga zamene čekaju Filip Krajinović, Dušan Lajović, Peđa Krstin...

Srbija je do četvrtfinala došla ubedljivom pobedom nad Hrvatskom u Kraljevu sa 5:0.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

09.03.2015 17:22

SERBIA NO.1

ODGOVORITE