Краљево одушевило и Србе и Хрвате!

Град у коме је одигран Дејвис куп дуел се враћа у зимски сан, Хрвати одлазе задовољни и поред пораза, најели су се доброг и јефтиног меса. Тенисери путују за Индијан Велс, Крајиновић и Ћорић почињу од квалификација, Новак и Троицки у главном жребу.

Тенис 10.03.2015 | 00:00
Краљево одушевило и Србе и Хрвате!

Иза нас је и више него успешан викенд у Краљеву. Србија је са 5:0 савладала можда и највећег ривала Хрватску и на тај начин се пласирала у четвртфинале Дејвис купа. Многи Краљевчани су истакли да би волели да се у њиховом граду овакави спектакли догађа стално, јер кажу да им веома недостају културни садржаји. Тенис је дефинитивно обојио централну Србију, макар на три дана.

Огромно интересовање је владало за све мечеве, па чак и за дуел Филипа Крајиновића и Франка Шкугора, који се играо у недељу, када се већ знало ко иде даље. Атмосфера је и тада била фантастична, са трибина су се усклици чули све до последњег гема. И у петом мечу, за који су сами Виктор Троицки и Мате Делић рекли да је био лакши тренинг, атмосфера је достизала тачку усијања. Толико Краљевчани воле спорт, толико им он недостаје у свакодневици.

Према ономе што су гости из Хрватске рекли, овај град је и више него задовољио. Када се првог дана са звучника Хале спортова зачула комшијска химна, могли су да се чују само аплаузи, ниједан једини звиждук.
„Врло сте гостољубиви, храна је одлична, месо и бифтеци су сјајни. Сви утисци су изврсни, дочекани смо као цареви. Били сте сјајни домаћини. Свака част. Тачније, сви осим ваших играча су били сјајни домаћини, а-ха-ха“, истакао је селектор Крајан.

Не само да се није звиждало химни, већ су и хрватски тенисери добијали усклике за сваки добар потез.
„Краљево, свака част. Све је било на највишем могућем нивоу. Ми смо у медијима помирили Србију и Хрватску“, рекао је Богдан Обрадовић.

Дефинитивно Краљевчани морају још мало да пораде на неком ситницама, али то нимало не умањује фантастичан однос према комшијама из Хрватске.

Пре него што је у петак почео дуел, сви су причали о скандалу са картама. Наиме, у слободну продају је пуштено свега око 200 комплета. То је огроман пропуст у организацији, пошто ни на првом мечу, када су играли Новак и Делић трибине нису биле попуњене до последњег места. Додуше, нису биле ни празне, али сваки дан је могло да стане бар 100 људи више, што би Краљевчанима који нису стигли до карата и те како значило.

Разлог је једноставан, поделите карте родбини и пријатељима, а они у петак ујутру схвате да им се баш и не иде на тенис. Неки су се снашли, па су препродали карте тапкарошима, који су само првог дана могли да задовољно трљају дланове. Тада су комплети вредели и од пет до десет хиљада динара. Међутим, другог дана су и они направили велику грешку. Нису знали да ће уместо Троицког на терен са фантастичним Зимоњићем изаћи Ђоковић, па су за само једну црвену новчаницу нудили улазнице. Били су спремни и да спуштају цену.

Што се тениса тиче, видели смо наш тим у најбољем могућем издању. Овим резултатом смо савладали само Грузију и Узбекистан, а тешко да бисмо баш толико лако изашли на крај са Хрватима, да су им играли Чилић и Додиг.
„Додиг ме је разочарао, није се одазвао позиву. Са њим би све ишло много боље“, огорчен је био на свог некадашњег штићеника селектор Крајан.

За нас, највећи утисак је била Викторова хичкоковска победа над Борном Ћорићем. Хрват је водио са 2:0 у сетовима и 2:0 у трећем сету, а тада је прорадио српски инат, па је Троицки до краја преокренуо, и чак лакше него што је деловало славио над великим талентом из суседне државе.

Ни у једном другом мечу нисмо нимало стрепели за коначни исход, а последњег дана смо могли да уживамо у мноштву прелепих потеза. Тада су хрватски тенисери добијали још више аплауза него у прва три меча.

Међутим, нису сви у свету поборници Дејвис купа, иако је он сјајна прилика да се погледа много квалитетног тениса. Тако је Борис Бекер истакао да је разочаран Новаковом одлуком да игра за Србију.
„Србија ове године жели да освоји Дејвис Куп. То је очигледно, јер се Ђоковић ставио на распологање селектору. Мени се не свиђа што Новак игра Дејвис Куп. Ђоковић ће тешко да се опорави, посебно ако будем играо сва три дана. Искрено, мислим да је Дејвис Куп, у садашњем облику, помало застарео. Најбољи играчи више немају времена за одмор. Потребно је да се пронађе решење, како ово такмичење не би било девалвирано“, истакао је легендарни Немац.

Четвртфинале Дејвис купа игра се одмах после Вимблдона, па је јасно зашто је тренер најбољег играча на свету забринут.

Коментари / 0

Оставите коментар