Kraljevo oduševilo i Srbe i Hrvate!

Grad u kome je odigran Dejvis kup duel se vraća u zimski san, Hrvati odlaze zadovoljni i pored poraza, najeli su se dobrog i jeftinog mesa. Teniseri putuju za Indijan Vels, Krajinović i Ćorić počinju od kvalifikacija, Novak i Troicki u glavnom žrebu.

Tenis 10.03.2015 | 00:00
Kraljevo oduševilo i Srbe i Hrvate!

Iza nas je i više nego uspešan vikend u Kraljevu. Srbija je sa 5:0 savladala možda i najvećeg rivala Hrvatsku i na taj način se plasirala u četvrtfinale Dejvis kupa. Mnogi Kraljevčani su istakli da bi voleli da se u njihovom gradu ovakavi spektakli događa stalno, jer kažu da im veoma nedostaju kulturni sadržaji. Tenis je definitivno obojio centralnu Srbiju, makar na tri dana.

Ogromno interesovanje je vladalo za sve mečeve, pa čak i za duel Filipa Krajinovića i Franka Škugora, koji se igrao u nedelju, kada se već znalo ko ide dalje. Atmosfera je i tada bila fantastična, sa tribina su se usklici čuli sve do poslednjeg gema. I u petom meču, za koji su sami Viktor Troicki i Mate Delić rekli da je bio lakši trening, atmosfera je dostizala tačku usijanja. Toliko Kraljevčani vole sport, toliko im on nedostaje u svakodnevici.

Prema onome što su gosti iz Hrvatske rekli, ovaj grad je i više nego zadovoljio. Kada se prvog dana sa zvučnika Hale sportova začula komšijska himna, mogli su da se čuju samo aplauzi, nijedan jedini zvižduk.
„Vrlo ste gostoljubivi, hrana je odlična, meso i bifteci su sjajni. Svi utisci su izvrsni, dočekani smo kao carevi. Bili ste sjajni domaćini. Svaka čast. Tačnije, svi osim vaših igrača su bili sjajni domaćini, a-ha-ha“, istakao je selektor Krajan.

Ne samo da se nije zviždalo himni, već su i hrvatski teniseri dobijali usklike za svaki dobar potez.
„Kraljevo, svaka čast. Sve je bilo na najvišem mogućem nivou. Mi smo u medijima pomirili Srbiju i Hrvatsku“, rekao je Bogdan Obradović.

Definitivno Kraljevčani moraju još malo da porade na nekom sitnicama, ali to nimalo ne umanjuje fantastičan odnos prema komšijama iz Hrvatske.

Pre nego što je u petak počeo duel, svi su pričali o skandalu sa kartama. Naime, u slobodnu prodaju je pušteno svega oko 200 kompleta. To je ogroman propust u organizaciji, pošto ni na prvom meču, kada su igrali Novak i Delić tribine nisu bile popunjene do poslednjeg mesta. Doduše, nisu bile ni prazne, ali svaki dan je moglo da stane bar 100 ljudi više, što bi Kraljevčanima koji nisu stigli do karata i te kako značilo.

Razlog je jednostavan, podelite karte rodbini i prijateljima, a oni u petak ujutru shvate da im se baš i ne ide na tenis. Neki su se snašli, pa su preprodali karte tapkarošima, koji su samo prvog dana mogli da zadovoljno trljaju dlanove. Tada su kompleti vredeli i od pet do deset hiljada dinara. Međutim, drugog dana su i oni napravili veliku grešku. Nisu znali da će umesto Troickog na teren sa fantastičnim Zimonjićem izaći Đoković, pa su za samo jednu crvenu novčanicu nudili ulaznice. Bili su spremni i da spuštaju cenu.

Što se tenisa tiče, videli smo naš tim u najboljem mogućem izdanju. Ovim rezultatom smo savladali samo Gruziju i Uzbekistan, a teško da bismo baš toliko lako izašli na kraj sa Hrvatima, da su im igrali Čilić i Dodig.
„Dodig me je razočarao, nije se odazvao pozivu. Sa njim bi sve išlo mnogo bolje“, ogorčen je bio na svog nekadašnjeg štićenika selektor Krajan.

Za nas, najveći utisak je bila Viktorova hičkokovska pobeda nad Bornom Ćorićem. Hrvat je vodio sa 2:0 u setovima i 2:0 u trećem setu, a tada je proradio srpski inat, pa je Troicki do kraja preokrenuo, i čak lakše nego što je delovalo slavio nad velikim talentom iz susedne države.

Ni u jednom drugom meču nismo nimalo strepeli za konačni ishod, a poslednjeg dana smo mogli da uživamo u mnoštvu prelepih poteza. Tada su hrvatski teniseri dobijali još više aplauza nego u prva tri meča.

Međutim, nisu svi u svetu pobornici Dejvis kupa, iako je on sjajna prilika da se pogleda mnogo kvalitetnog tenisa. Tako je Boris Beker istakao da je razočaran Novakovom odlukom da igra za Srbiju.
„Srbija ove godine želi da osvoji Dejvis Kup. To je očigledno, jer se Đoković stavio na raspologanje selektoru. Meni se ne sviđa što Novak igra Dejvis Kup. Đoković će teško da se oporavi, posebno ako budem igrao sva tri dana. Iskreno, mislim da je Dejvis Kup, u sadašnjem obliku, pomalo zastareo. Najbolji igrači više nemaju vremena za odmor. Potrebno je da se pronađe rešenje, kako ovo takmičenje ne bi bilo devalvirano“, istakao je legendarni Nemac.

Četvrtfinale Dejvis kupa igra se odmah posle Vimbldona, pa je jasno zašto je trener najboljeg igrača na svetu zabrinut.

Komentari / 0

Ostavite komentar