Анализа: Шта се то дешава са Реалом?!

Роналдо, Бејл и Бензема у 2015. не личе на себе! До скоро је трио ББЦ био готово недодирљив према речима италијанског стручњака, али је чињеница да од уласка у нову годину поменути асови краљевског клуба играју далеко испод очекивања.

Фудбал 09.03.2015 | 23:20
Анализа: Шта се то дешава са Реалом?!

Реал Мадрид се на гостовању у Билбау шести пут оклизнуо у 2015. години, а овај пут Барселона је то искористила и преузела водеће место на табели Примере. На Сантјаго Бернабеу упалила се црвена лампица, а мадридски медији већ увелико брује о томе шта је потребно да се мења како би се Реал вратио на пут успеха.

Пораз од Билбаа довео је у питање и формацију Карла Анћелотија са тројицом играча у нападу, Каримом Бенземом, Кристијаном Роналдом и Геретом Бејлом.

До скоро је трио „ББЦ“ био готово недодирљив према речима италијанског стручњака, али је чињеница да од уласка у нову годину поменути асови краљевског клуба играју далеко испод очекивања.

Угледни мадридски дневни лист Марка подсећа да су Роналдо, Бејл и Бензема ове године укупно постигли 15 голова, односно у просеку 1,07 по утакмици.

То је готово дупло слабији просек од оног који су имали у периоду од августа до децембра - 2,03 по мечу, односно укупно 57 на 28 утакмица.

Када се ове бројке упореде са онима од прошле године у ово доба, ситуација је још лошија. У прва два месеца 2014. године три главне звезде Реала постигле су укупно 26 голова.

Појединачно, Бејл је нове године дао три гола, Бензема се пет пута уписао у листу стрелаца, а Роналдо седам пута. Португалац је чак дозволио „вечитом ривалу“ Лионелу Месију да га стигне на врху листе стрелаца иако је у једном тренутку имао 12 голова предности.

Анћелоти ће у сваком случају ускоро морати да одлучи да ли ће пробати другачију формацију, са двојицом играча у нападу. Тај систем се прошле године показао као веома добар у финалу Купа краља када је Реал победио Барселону.

Уосталом, брзо ће 22. март, када се на Ноу Кампу игра нови Ел Класико у којем ће улог вероватно бити титула првака Шпаније.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Навијац

10.03.2015 05:14

Ниста посебно се не десава са Реалом. Барцелона им мало даје лекцију из фудбала!!!

ОДГОВОРИТЕ