Analiza: Šta se to dešava sa Realom?!

Ronaldo, Bejl i Benzema u 2015. ne liče na sebe! Do skoro je trio BBC bio gotovo nedodirljiv prema rečima italijanskog stručnjaka, ali je činjenica da od ulaska u novu godinu pomenuti asovi kraljevskog kluba igraju daleko ispod očekivanja.

Fudbal 09.03.2015 | 23:20
Analiza: Šta se to dešava sa Realom?!

Real Madrid se na gostovanju u Bilbau šesti put okliznuo u 2015. godini, a ovaj put Barselona je to iskoristila i preuzela vodeće mesto na tabeli Primere. Na Santjago Bernabeu upalila se crvena lampica, a madridski mediji već uveliko bruje o tome šta je potrebno da se menja kako bi se Real vratio na put uspeha.

Poraz od Bilbaa doveo je u pitanje i formaciju Karla Anćelotija sa trojicom igrača u napadu, Karimom Benzemom, Kristijanom Ronaldom i Geretom Bejlom.

Do skoro je trio „BBC“ bio gotovo nedodirljiv prema rečima italijanskog stručnjaka, ali je činjenica da od ulaska u novu godinu pomenuti asovi kraljevskog kluba igraju daleko ispod očekivanja.

Ugledni madridski dnevni list Marka podseća da su Ronaldo, Bejl i Benzema ove godine ukupno postigli 15 golova, odnosno u proseku 1,07 po utakmici.

To je gotovo duplo slabiji prosek od onog koji su imali u periodu od avgusta do decembra - 2,03 po meču, odnosno ukupno 57 na 28 utakmica.

Kada se ove brojke uporede sa onima od prošle godine u ovo doba, situacija je još lošija. U prva dva meseca 2014. godine tri glavne zvezde Reala postigle su ukupno 26 golova.

Pojedinačno, Bejl je nove godine dao tri gola, Benzema se pet puta upisao u listu strelaca, a Ronaldo sedam puta. Portugalac je čak dozvolio „večitom rivalu“ Lionelu Mesiju da ga stigne na vrhu liste strelaca iako je u jednom trenutku imao 12 golova prednosti.

Anćeloti će u svakom slučaju uskoro morati da odluči da li će probati drugačiju formaciju, sa dvojicom igrača u napadu. Taj sistem se prošle godine pokazao kao veoma dobar u finalu Kupa kralja kada je Real pobedio Barselonu.

Uostalom, brzo će 22. mart, kada se na Nou Kampu igra novi El Klasiko u kojem će ulog verovatno biti titula prvaka Španije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Navijac

10.03.2015 05:14

Nista posebno se ne desava sa Realom. Barcelona im malo daje lekciju iz fudbala!!!

ODGOVORITE