Беч: Рањени Србин побјегао из болнице!

Аустријска полиција трага за Србином старим 32 годну који је побегао из Трауматолошке болнице у бечком Мајдлингу! Пацијент, тешко рањен у главу, побегао је одмах после јутарње визите, а полиција трага за њим.

Свијет 09.03.2015 | 17:15
Беч: Рањени Србин побјегао из болнице!

Реч је о пацијенту кога је, како се сумња, пре две недеље после свађе на улици ранио рођени брат Жарко Ј. (35).

Жарко је у брата испалио три метка, од којих је један погодио жртву у главу. Иако тешко рањен, полицајцима је рекао да га је ранио Жарко и то због меморијске картице, УСБ-а, вредног десетак евра. Рањени брат је такође био наоружан, он је у тренутку рањавања код себе имао пиштољ марке "глок" (глоцк 17).

Подсетимо, Жарко Ј, осумњичен за рањавање брата, био је због серије провала осуђен на вишегодишњу затворску казну. Због опасности од самоубиства, крајем прошле године је из затвора Штајн (Стеин) пебачен у психијатријску установу Мауе у Доњој Аустрији.

Средином јануара ове године Жарко је побегао из болнице кроз исечену мрежу на прозору толаета у приземљу и то уз помоћ помагача који је мрежицу исекао са спољашње стране. За њм је после тога расписана међународна потерница.

Сада је полиција дошла до сазнања да се недељама после бега крио код брата на југу Беча у Лизингу (Лиесинг), 23. градској општини, у стану који је у власништву братовљеве жене. Пре две недеље Жарко је, како се сумња, био тај који је метком из пиштоља калибра 9 мм тешко ранио брата, недалеко од стана у Лизингу.

Жарко је после пуцњаве побегао и полиција још трага за њим.

У Трауматолошкој болници Мајдлинг су његовом рањеном брату успели да спасу живот и стабилизују стање. Када је био допремљен био је у животној опасности, ставили су га у вештачку кому. Након што је пробуђен није био веома кооперативан у разговорима са полицијским истражитељима.

У суботу је нестао из болнице. Полиција сад трага за оба брата, како аустријски медији наводе, "српског породичног клана".


(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар