Beč: Ranjeni Srbin pobjegao iz bolnice!

Austrijska policija traga za Srbinom starim 32 godnu koji je pobegao iz Traumatološke bolnice u bečkom Majdlingu! Pacijent, teško ranjen u glavu, pobegao je odmah posle jutarnje vizite, a policija traga za njim.

Svijet 09.03.2015 | 17:15
Beč: Ranjeni Srbin pobjegao iz bolnice!

Reč je o pacijentu koga je, kako se sumnja, pre dve nedelje posle svađe na ulici ranio rođeni brat Žarko J. (35).

Žarko je u brata ispalio tri metka, od kojih je jedan pogodio žrtvu u glavu. Iako teško ranjen, policajcima je rekao da ga je ranio Žarko i to zbog memorijske kartice, USB-a, vrednog desetak evra. Ranjeni brat je takođe bio naoružan, on je u trenutku ranjavanja kod sebe imao pištolj marke "glok" (glock 17).

Podsetimo, Žarko J, osumnjičen za ranjavanje brata, bio je zbog serije provala osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu. Zbog opasnosti od samoubistva, krajem prošle godine je iz zatvora Štajn (Stein) pebačen u psihijatrijsku ustanovu Maue u Donjoj Austriji.

Sredinom januara ove godine Žarko je pobegao iz bolnice kroz isečenu mrežu na prozoru tolaeta u prizemlju i to uz pomoć pomagača koji je mrežicu isekao sa spoljašnje strane. Za njm je posle toga raspisana međunarodna poternica.

Sada je policija došla do saznanja da se nedeljama posle bega krio kod brata na jugu Beča u Lizingu (Liesing), 23. gradskoj opštini, u stanu koji je u vlasništvu bratovljeve žene. Pre dve nedelje Žarko je, kako se sumnja, bio taj koji je metkom iz pištolja kalibra 9 mm teško ranio brata, nedaleko od stana u Lizingu.

Žarko je posle pucnjave pobegao i policija još traga za njim.

U Traumatološkoj bolnici Majdling su njegovom ranjenom bratu uspeli da spasu život i stabilizuju stanje. Kada je bio dopremljen bio je u životnoj opasnosti, stavili su ga u veštačku komu. Nakon što je probuđen nije bio veoma kooperativan u razgovorima sa policijskim istražiteljima.

U subotu je nestao iz bolnice. Policija sad traga za oba brata, kako austrijski mediji navode, "srpskog porodičnog klana".


(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar