Играчи који су мијењали клубове као чарапе!

Јамајчански нападач Тревор Бенџамин и енглески голман Џон Бариџ Бурридге су играчи који су у богатим фудбалским каријерама играли у по 29 различитих клубова и по томе су далеко испред осталих.

Фудбал 09.03.2015 | 20:20
Играчи који су мијењали клубове као чарапе!

Играчи који цијелу каријере проводе у матичном клубу су у савременом фудбалу постали ријадак случај, а све је више играча који током активног играња промијене десетине клубова и лига.
Франческо Тоти, Паоло Малдини, Рајан Гигс, Хавијер Занети, и Ћави Ернандез су фудбалски асови који су током цијеле каријере остали вјерни једном клубском дресу, али чињеница је да је модерни фудбал постао више од спорта и да је због финансијских искушења фудбалерима све теже остати вјеран једном клубу.

Кристијан Вијери, Ендрју Кол, Николас Анелка и Ривалдо су неки од познатих фудбалера који су током каријере промијенили многе клубове и земље.

На самом врху листе играча који су током каријере носили највећи број различитих клубских дресова је јамајчански нападач Тревор Бенџамин који је у 19-годишњој каријери играо у 29 тимова.

Бенџамин је каријеру почео 1995. године и играо је до прошле године. Од 29 клубова се најдуже задржао у Кембриџ Јунајтеду, гдје је провео пет година, али је најчешће био позајмљиван другим клубовима. Од енглеских премиерлигаша носио је дрес Лестер ситија, а два пута је носио и национални дрес Јамајке.

Енглески голман Џон Бариџ је као професионални играч наступао од 1969. до 1997. године и у том 28-годишњем периоду је бранио мрежу 29 различитих тимова. Најзапаженије роле је имао у Њукасл јунајтеду и Астон Вили, а четири године боравка у Блекпулу су му рекордан останак у једном клубу.

Енглески нападач Стив Клариџ је од 1983. до 2012. године носио дресове укупно 19 клубова, а најдуже се задржао у Портсмуту за који је одиграо више од 100 утакмица.

Енглески нападач Маркус Бент и бразилски ас Ривалдо су током каријера играли за по 15 различитих клубова. Бент је играо од 1995. до 2012. године. Врхунац каријере је доживио у Бирмингему, Чарлтону, Евертону и Вигану, а каријеру је завршио у индонезијском прволигашу Митра Кукар.

Бразилски велемајстор Ривалдо је прошле године окончао каријеру коју је почео 1991. године и у том раздобљу је носио дресове 15 клубова. Најславније фудбалске дане је проживио токо пет година играња у Барселони.

Италијански нападач Кристиан Вијери је професионални играч био од 1991. до 2009. године, а играо је за 13 различитих екипа. Атлетико Мадрид, Монако, Јувентус, Интер, Милан, Лацио, Фиорентина су нека имена великана за које је Вијери наступао.

Енглески нападач Ендрју Кол је изданак Арсеналове школе фудбала који је врхунац каријере доживио у Манчестер јунајтеду. Он је од 1989. године пуне двије деценије играо професионални фудбал и носио дресове 12 екипа.

Француски ас Николас Анелка је свакако име које се не може заобићи када се говори о играчима који су најчешће мијењали боје клубских дресова. Његов име је на самом врху листе фудбалера који су највише профитирали од трансфера. Наступао је у укупно 12 екипа, а носио је дресове великана попут ПСЖ-а, Арсенала, Реал Мадрида, Ливерпула, Манчестер ситија и Челсија.

Коментари / 0

Оставите коментар