Igrači koji su mijenjali klubove kao čarape!

Jamajčanski napadač Trevor Bendžamin i engleski golman Džon Baridž Burridge su igrači koji su u bogatim fudbalskim karijerama igrali u po 29 različitih klubova i po tome su daleko ispred ostalih.

Fudbal 09.03.2015 | 20:20
Igrači koji su mijenjali klubove kao čarape!

Igrači koji cijelu karijere provode u matičnom klubu su u savremenom fudbalu postali rijadak slučaj, a sve je više igrača koji tokom aktivnog igranja promijene desetine klubova i liga.
Frančesko Toti, Paolo Maldini, Rajan Gigs, Havijer Zaneti, i Ćavi Ernandez su fudbalski asovi koji su tokom cijele karijere ostali vjerni jednom klubskom dresu, ali činjenica je da je moderni fudbal postao više od sporta i da je zbog finansijskih iskušenja fudbalerima sve teže ostati vjeran jednom klubu.

Kristijan Vijeri, Endrju Kol, Nikolas Anelka i Rivaldo su neki od poznatih fudbalera koji su tokom karijere promijenili mnoge klubove i zemlje.

Na samom vrhu liste igrača koji su tokom karijere nosili najveći broj različitih klubskih dresova je jamajčanski napadač Trevor Bendžamin koji je u 19-godišnjoj karijeri igrao u 29 timova.

Bendžamin je karijeru počeo 1995. godine i igrao je do prošle godine. Od 29 klubova se najduže zadržao u Kembridž Junajtedu, gdje je proveo pet godina, ali je najčešće bio pozajmljivan drugim klubovima. Od engleskih premierligaša nosio je dres Lester sitija, a dva puta je nosio i nacionalni dres Jamajke.

Engleski golman Džon Baridž je kao profesionalni igrač nastupao od 1969. do 1997. godine i u tom 28-godišnjem periodu je branio mrežu 29 različitih timova. Najzapaženije role je imao u Njukasl junajtedu i Aston Vili, a četiri godine boravka u Blekpulu su mu rekordan ostanak u jednom klubu.

Engleski napadač Stiv Klaridž je od 1983. do 2012. godine nosio dresove ukupno 19 klubova, a najduže se zadržao u Portsmutu za koji je odigrao više od 100 utakmica.

Engleski napadač Markus Bent i brazilski as Rivaldo su tokom karijera igrali za po 15 različitih klubova. Bent je igrao od 1995. do 2012. godine. Vrhunac karijere je doživio u Birmingemu, Čarltonu, Evertonu i Viganu, a karijeru je završio u indonezijskom prvoligašu Mitra Kukar.

Brazilski velemajstor Rivaldo je prošle godine okončao karijeru koju je počeo 1991. godine i u tom razdoblju je nosio dresove 15 klubova. Najslavnije fudbalske dane je proživio toko pet godina igranja u Barseloni.

Italijanski napadač Kristian Vijeri je profesionalni igrač bio od 1991. do 2009. godine, a igrao je za 13 različitih ekipa. Atletiko Madrid, Monako, Juventus, Inter, Milan, Lacio, Fiorentina su neka imena velikana za koje je Vijeri nastupao.

Engleski napadač Endrju Kol je izdanak Arsenalove škole fudbala koji je vrhunac karijere doživio u Mančester junajtedu. On je od 1989. godine pune dvije decenije igrao profesionalni fudbal i nosio dresove 12 ekipa.

Francuski as Nikolas Anelka je svakako ime koje se ne može zaobići kada se govori o igračima koji su najčešće mijenjali boje klubskih dresova. Njegov ime je na samom vrhu liste fudbalera koji su najviše profitirali od transfera. Nastupao je u ukupno 12 ekipa, a nosio je dresove velikana poput PSŽ-a, Arsenala, Real Madrida, Liverpula, Mančester sitija i Čelsija.

Komentari / 0

Ostavite komentar