Страст Амера за спортом је стварно фасцинантна!

Први пут играју, а већ имају 63.000 навијача! Спектакуларне слике из Орланда.

Фудбал 09.03.2015 | 20:00
Страст Амера за спортом је стварно фасцинантна!

Орландо сити, фудбалска франшиза из америчке државе Флорида, одиграо је протекле ноћи свој први меч у историји. Пред скоро дупке пуним трибинама "Ситрус Боул" стадиона!

Спортска организација настала 2013. званично је почела да се такмичи у тек започетој МЛС сезони и у дебитантском мечу против Њујорк ситија освојила бод, голом Рикарда Каке, који је капитен, "десетка" и прва звезда тима.

Колико су навијачи одмах заволели екипу сведочи и спектакуларна посета утакмици. Капацитет стадиона је 65.000 места, а званично је на трибинама било 62.510 гледалаца!

Шалови, дресови, мајице са ликом Рикарда Каке или делови опреме са његовим презименом могли су се видети на свакој другој или свакој трећој столици. Најбољи фудбалер света за 2007. годину дошао је у тим на инсистирање једног од двојице газди клуба - његовог земљака Бразилца - Флавија Августа Да Силве.

Орландо је прва сокер франшиза која се такмичи у Флориди од када је лига искључила Мајами Фјужн и Тампа Беј Мјутини. Протекле ноћи, заиграо је у лиги као 21. тим. Дебитант је и амбициозно направљени Њујорк сити, чија је прва звезда - Френк Лампард - тренутно на позајмици у Манчестер ситију.

У плану је да Кака и саиграчи заиграју и на новом стадиону, који неће делити ни са ким, а према посети на првој утакмици, нема дилеме да ће било где у граду имати огромну подршку.

Тренер Орланда је Енглез Андријан Хит, који је у Америци од 2008. године. Претходно је на Острву два пута привремено водио Ковентри, као и Шефилд и Барнли, у сезони 1996/97.

Коментари / 0

Оставите коментар