Strast Amera za sportom je stvarno fascinantna!

Prvi put igraju, a već imaju 63.000 navijača! Spektakularne slike iz Orlanda.

Fudbal 09.03.2015 | 20:00
Strast Amera za sportom je stvarno fascinantna!

Orlando siti, fudbalska franšiza iz američke države Florida, odigrao je protekle noći svoj prvi meč u istoriji. Pred skoro dupke punim tribinama "Sitrus Boul" stadiona!

Sportska organizacija nastala 2013. zvanično je počela da se takmiči u tek započetoj MLS sezoni i u debitantskom meču protiv Njujork sitija osvojila bod, golom Rikarda Kake, koji je kapiten, "desetka" i prva zvezda tima.

Koliko su navijači odmah zavoleli ekipu svedoči i spektakularna poseta utakmici. Kapacitet stadiona je 65.000 mesta, a zvanično je na tribinama bilo 62.510 gledalaca!

Šalovi, dresovi, majice sa likom Rikarda Kake ili delovi opreme sa njegovim prezimenom mogli su se videti na svakoj drugoj ili svakoj trećoj stolici. Najbolji fudbaler sveta za 2007. godinu došao je u tim na insistiranje jednog od dvojice gazdi kluba - njegovog zemljaka Brazilca - Flavija Avgusta Da Silve.

Orlando je prva soker franšiza koja se takmiči u Floridi od kada je liga isključila Majami Fjužn i Tampa Bej Mjutini. Protekle noći, zaigrao je u ligi kao 21. tim. Debitant je i ambiciozno napravljeni Njujork siti, čija je prva zvezda - Frenk Lampard - trenutno na pozajmici u Mančester sitiju.

U planu je da Kaka i saigrači zaigraju i na novom stadionu, koji neće deliti ni sa kim, a prema poseti na prvoj utakmici, nema dileme da će bilo gde u gradu imati ogromnu podršku.

Trener Orlanda je Englez Andrijan Hit, koji je u Americi od 2008. godine. Prethodno je na Ostrvu dva puta privremeno vodio Koventri, kao i Šefild i Barnli, u sezoni 1996/97.

Komentari / 0

Ostavite komentar