Наставља се Лига шампиона!

Први четвртфиналисти Лиге шампиона биће познати у уторак увече након реванш мечева осмине финала између мадридског Реала и Шалкеа, односно Порта и Базела.

Фудбал 10.03.2015 | 08:00
Наставља се Лига шампиона!

Реал је у Гелзенкирхену завршио "пола посла" победом од 2:0 и требало би рутински да прође међу осам најбољих, док Порто захваљујући ремију 1:1 има благу предност у реваншу против швајцарског шампиона.

Тим Карла Анћелотија, званични шасмпион Старог континента, не дочекује Шалке у баш добром расположењу јер је минулог викенда поразом у Билбау (1:0) препустио прво место на табели Примере највећем ривалу - Барселони.

Добра вест за италијанског стручњака је повратак Луке Модрића у тим после четворомесечне паузе због повреде.

"Било је превише конфузије и споро смо играли смо у Билбау. Нападачи Бензема и Роналдо били су тотално одсечени, а верујем да ће повратком Модрића ситуација бити другачија", рекао је Анћелоти.

Са друге стране Шалке путује у Мадрид након што је прекинуо низ од три меча без победе у Бундеслиги тријумфом над Хофенхајмом од 3:1.

"Идемо у госте у Реалу са пуно оптимизма, иако нам нико не даје превелике шансе. Можда је у томе наша предност", рекао је дефанзивац Кристијан Фукс.

Репрезентативац Србије Матија Настасић се очекује у стартној постави у редовима немачког тима.

Тренера Порта Жулијана Лопетегија уоци дуела са Базелом брине изостанак капитена и најбољег стрелца Џексона Мартинеза, који се повредио у петак увече против Браге и пропустиће реванш.

"Говоримо о нападачу који је постигао много голова, али и много више од тога допринео тиму. Мартинез је прави пример професионалца са израженим карактером и недостајаће нам", рекао је Лопетеги.

Мартинеза би могао да одмени играч Барселоне на позајмици Кристијан Тељо, који се после "хет-трик"-а против лисабонског Спортинга налази у одличној форми.

У центру пажње на стадиону Драгао биће тренер гостију Португалац Пауло Соуса, својевремено фудбалер Спортинга и Бенфике.

"Верујемо да можемо да изненадимо фаворизованог ривала и пласирамо се други пут у четвртфинале Лиге шампиона", рекао је Соуса.

Шампион Швајцарске је ове сезоне најпријатније изненађење Лиге шампиона пошто се са мадридским Реалом пласирао у осмину финала у групи са Ливерпулом и Лудогорецом.

Базел је последњи пут међу осам најбољих у Европи био 1974. године када је елиминисан од Селтика.

Утакмице у Мадриду и Порту играју се у уторак а у стандардном термину од 20.45 сати.

Коментари / 0

Оставите коментар