Nastavlja se Liga šampiona!

Prvi četvrtfinalisti Lige šampiona biće poznati u utorak uveče nakon revanš mečeva osmine finala između madridskog Reala i Šalkea, odnosno Porta i Bazela.

Fudbal 10.03.2015 | 08:00
Nastavlja se Liga šampiona!

Real je u Gelzenkirhenu završio "pola posla" pobedom od 2:0 i trebalo bi rutinski da prođe među osam najboljih, dok Porto zahvaljujući remiju 1:1 ima blagu prednost u revanšu protiv švajcarskog šampiona.

Tim Karla Anćelotija, zvanični šasmpion Starog kontinenta, ne dočekuje Šalke u baš dobrom raspoloženju jer je minulog vikenda porazom u Bilbau (1:0) prepustio prvo mesto na tabeli Primere najvećem rivalu - Barseloni.

Dobra vest za italijanskog stručnjaka je povratak Luke Modrića u tim posle četvoromesečne pauze zbog povrede.

"Bilo je previše konfuzije i sporo smo igrali smo u Bilbau. Napadači Benzema i Ronaldo bili su totalno odsečeni, a verujem da će povratkom Modrića situacija biti drugačija", rekao je Anćeloti.

Sa druge strane Šalke putuje u Madrid nakon što je prekinuo niz od tri meča bez pobede u Bundesligi trijumfom nad Hofenhajmom od 3:1.

"Idemo u goste u Realu sa puno optimizma, iako nam niko ne daje prevelike šanse. Možda je u tome naša prednost", rekao je defanzivac Kristijan Fuks.

Reprezentativac Srbije Matija Nastasić se očekuje u startnoj postavi u redovima nemačkog tima.

Trenera Porta Žulijana Lopetegija uoci duela sa Bazelom brine izostanak kapitena i najboljeg strelca Džeksona Martineza, koji se povredio u petak uveče protiv Brage i propustiće revanš.

"Govorimo o napadaču koji je postigao mnogo golova, ali i mnogo više od toga doprineo timu. Martinez je pravi primer profesionalca sa izraženim karakterom i nedostajaće nam", rekao je Lopetegi.

Martineza bi mogao da odmeni igrač Barselone na pozajmici Kristijan Teljo, koji se posle "het-trik"-a protiv lisabonskog Sportinga nalazi u odličnoj formi.

U centru pažnje na stadionu Dragao biće trener gostiju Portugalac Paulo Sousa, svojevremeno fudbaler Sportinga i Benfike.

"Verujemo da možemo da iznenadimo favorizovanog rivala i plasiramo se drugi put u četvrtfinale Lige šampiona", rekao je Sousa.

Šampion Švajcarske je ove sezone najprijatnije iznenađenje Lige šampiona pošto se sa madridskim Realom plasirao u osminu finala u grupi sa Liverpulom i Ludogorecom.

Bazel je poslednji put među osam najboljih u Evropi bio 1974. godine kada je eliminisan od Seltika.

Utakmice u Madridu i Portu igraju se u utorak a u standardnom terminu od 20.45 sati.

Komentari / 0

Ostavite komentar