Шта све има у свом уговору Џошуа Паркер?!

Нападач Звезде, што није реткост, у уговору има предвиђене бонусе за сваки постигнут гол, што му је гарантовано, али не и то да ће изводити пенале убудуће.

Фудбал 09.03.2015 | 16:40
Шта све има у свом уговору Џошуа Паркер?!

Улога Џошуе Паркера у, до скоро, хронично неефикасној Црвеној звезди јесте да - постиже голове.

На крају, сваки нападач на свету, осим Карлоса Енрикеа Кајсера, живи за голове и нервозан је кад их нема.

Отуда и толика жеља код Паркера да се што пре упише у стрелце у црвено-белом дресу. Али, поред чисто такмичарског, спортског мотива, брзоноги фудбалер црвено-белих има још један мотив - финансијски. У његовом уговору са шампионом Србије предвиђен је бонус за сваки гол који да, што није изузетак, нити реткост.

Међутим, у последње две утакмице Црвене звезде, Паркерова претерана жеља за головима могла је да се обије екипи у главу.

Он је у Јагодини, на рутинских 0:2, промашио једанаестерац после чега је домаћин изједначио на 2:2, а Звезда до прве пролећне победе стигла прилично срећно, после центаршута Дарка Лазовића који је завршио у мрежи.

У наредној утакмици са Војводином, дивну акцију Михаила Ристића и Александра Катаија, Паркер је умало упропастио тако што се умешао и из офсајд позиције шутнуо лопту пре Катаија за 1:0. Имао је среће да судијска тројка није поништила гол, после којег је све кренуло како треба по Црвену звезду, до коначних 3:0.

"Дао сам два гола од којих један припада Катаију, али сам ја завршио ту акцију, пошто ми је лопта дошла у ноге, а када сте нападач видите само гол", поручио је у изјави за "Спорт" Паркер, којем саиграч није замерио на том потезу, али тренер јесте.

После првог, Паркер је постигао и други гол на мечу са Војводином тако да ће са довољно самопоуздања дочекати наредне утакмице српског шампиона, који је и даље у потери за Партизаном (разлика је четири бода).

Али, како сада ствари стоје, највероватније Енглез пореклом са Антигве неће бити више први избор у случају досуђеног пенала за Звезду, већ ће се тренер Ненад Лалатовић одлучити или за Лазовића или за Катаија.

Коментари / 0

Оставите коментар