Šta sve ima u svom ugovoru Džošua Parker?!

Napadač Zvezde, što nije retkost, u ugovoru ima predviđene bonuse za svaki postignut gol, što mu je garantovano, ali ne i to da će izvoditi penale ubuduće.

Fudbal 09.03.2015 | 16:40
Šta sve ima u svom ugovoru Džošua Parker?!

Uloga Džošue Parkera u, do skoro, hronično neefikasnoj Crvenoj zvezdi jeste da - postiže golove.

Na kraju, svaki napadač na svetu, osim Karlosa Enrikea Kajsera, živi za golove i nervozan je kad ih nema.

Otuda i tolika želja kod Parkera da se što pre upiše u strelce u crveno-belom dresu. Ali, pored čisto takmičarskog, sportskog motiva, brzonogi fudbaler crveno-belih ima još jedan motiv - finansijski. U njegovom ugovoru sa šampionom Srbije predviđen je bonus za svaki gol koji da, što nije izuzetak, niti retkost.

Međutim, u poslednje dve utakmice Crvene zvezde, Parkerova preterana želja za golovima mogla je da se obije ekipi u glavu.

On je u Jagodini, na rutinskih 0:2, promašio jedanaesterac posle čega je domaćin izjednačio na 2:2, a Zvezda do prve prolećne pobede stigla prilično srećno, posle centaršuta Darka Lazovića koji je završio u mreži.

U narednoj utakmici sa Vojvodinom, divnu akciju Mihaila Ristića i Aleksandra Kataija, Parker je umalo upropastio tako što se umešao i iz ofsajd pozicije šutnuo loptu pre Kataija za 1:0. Imao je sreće da sudijska trojka nije poništila gol, posle kojeg je sve krenulo kako treba po Crvenu zvezdu, do konačnih 3:0.

"Dao sam dva gola od kojih jedan pripada Kataiju, ali sam ja završio tu akciju, pošto mi je lopta došla u noge, a kada ste napadač vidite samo gol", poručio je u izjavi za "Sport" Parker, kojem saigrač nije zamerio na tom potezu, ali trener jeste.

Posle prvog, Parker je postigao i drugi gol na meču sa Vojvodinom tako da će sa dovoljno samopouzdanja dočekati naredne utakmice srpskog šampiona, koji je i dalje u poteri za Partizanom (razlika je četiri boda).

Ali, kako sada stvari stoje, najverovatnije Englez poreklom sa Antigve neće biti više prvi izbor u slučaju dosuđenog penala za Zvezdu, već će se trener Nenad Lalatović odlučiti ili za Lazovića ili za Kataija.

Komentari / 0

Ostavite komentar