НДП: Убрзати радове на путу Фоча-Сћепан поље

Народни демократски покрет (НДП) поздравља активности усмјерене на пројектовање и израду студије о реконструкцији и модернизацији магистралног пута Фоча-Шћепан Поље.

Република Српска 09.03.2015 | 14:52
НДП: Убрзати радове на путу Фоча-Сћепан поље

То је оно што је посланик НДП-а Здравко Крсмановић више пута истицао као приоритет у области путне инфраструцтуре у овом дијелу Републике Српске. Ова саобраћајница са мостом преко ријеке Таре, на граници са Црном Гором, од виталног је интереса за становништво ове регије, и с тим у вези је добро дошао и данашњи састанак у Бања Луци који треба да утврди наредне потезе у овом послу.

Поменута саобраћајница која повезуја два главна града, двије сусједне, европске државе, сада је, на жалост стаза смрти, а не магистрални пут европског ранга.

Од власти Републике Српске, односно Министарства саобраћаја и веза очекујемо да одмах отпочну са проширењем пута, израдом одбојних ограда и пресвлачењем новог слоја асфалта. Императив је окончати ове радове прије почетка туристичке сезоне крајем јуна мјесеца.

Прошло је 40 година откако се најављују радикални захвати на овој саобраћајници, али, на жалост, ни у средини друге деценије 21. вијека, се није одмакло даље од почетка.

Да ли ће ово бити и даље “пут смрти” или модерна саобраћајница, понајвише зависи од наредних поступака надлежних институција Републике Српске…

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НДП-а

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

миx

09.03.2015 17:14

Не знам ста се овај Крсмановиц уздигао око пута. Био је помоцник министра за саобрацај и везе, није ни прстом мрднуо за пут, а био је и нацелник опстине Фоца па не знам да га је и једном поменуо у медијима осим у политицке сврхе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак

09.03.2015 17:26

Када је Крсмановић био помоћник тада је пут И проширен И асфалтиран, као начелник стално је то потенцирао да се уради.Али тај пут није у надлежности општине.Мало се распитај.Да не лупаш толико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миx

09.03.2015 19:51

Па знам да није у надлезности опстине али зато јесте министарства у коме је радио. А за његовог мандата није сигурно просирен. А није његовој надлезности ни сад па млати празни сламу и убире јефтине поене. Питам јос једном засто га није асфалтирао кад је био пом министра и просирио. Зивио је ко паса у Бањалуци, купио стан и болио га стојко за Фоцу и путеве око Фоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

10.03.2015 19:14

Пут није ни цента проширен него је само пресвучен танак слој асвлата што је изазвало више удеса јер су сви брже возили. Птичице знају колико је он пута ишао у БГ општинским аутом, на рачун општине у приватне сврхе (поуздане информације). Знао је оставити буџет буквално без марке због тог тога. Могао је он да добије донације од својих пријатеља амера (са којима је био у веома близак) док се није успротивио изградњи Б. Бјеле. Да не пишем о везама у федерицији. Свака пресуда врховног суда у РС-у буде тамо одбијена.До сада је једино прошла кривична о намјештању тендера. Има овај "господин" подебео досије зато немојте насједати на ове приче. Ово је чисто скупљање поена.

ОДГОВОРИТЕ