NDP: Ubrzati radove na putu Foča-Sćepan polje

Narodni demokratski pokret (NDP) pozdravlja aktivnosti usmjerene na projektovanje i izradu studije o rekonstrukciji i modernizaciji magistralnog puta Foča-Šćepan Polje.

Republika Srpska 09.03.2015 | 14:52
NDP: Ubrzati radove na putu Foča-Sćepan polje

To je ono što je poslanik NDP-a Zdravko Krsmanović više puta isticao kao prioritet u oblasti putne infrastructure u ovom dijelu Republike Srpske. Ova saobraćajnica sa mostom preko rijeke Tare, na granici sa Crnom Gorom, od vitalnog je interesa za stanovništvo ove regije, i s tim u vezi je dobro došao i današnji sastanak u Banja Luci koji treba da utvrdi naredne poteze u ovom poslu.

Pomenuta saobraćajnica koja povezuja dva glavna grada, dvije susjedne, evropske države, sada je, na žalost staza smrti, a ne magistralni put evropskog ranga.

Od vlasti Republike Srpske, odnosno Ministarstva saobraćaja i veza očekujemo da odmah otpočnu sa proširenjem puta, izradom odbojnih ograda i presvlačenjem novog sloja asfalta. Imperativ je okončati ove radove prije početka turističke sezone krajem juna mjeseca.

Prošlo je 40 godina otkako se najavljuju radikalni zahvati na ovoj saobraćajnici, ali, na žalost, ni u sredini druge decenije 21. vijeka, se nije odmaklo dalje od početka.

Da li će ovo biti i dalje “put smrti” ili moderna saobraćajnica, ponajviše zavisi od narednih postupaka nadležnih institucija Republike Srpske…

INFORMATIVNA SLUŽBA NDP-a

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

mix

09.03.2015 17:14

Ne znam sta se ovaj Krsmanovic uzdigao oko puta. Bio je pomocnik ministra za saobracaj i veze, nije ni prstom mrdnuo za put, a bio je i nacelnik opstine Foca pa ne znam da ga je i jednom pomenuo u medijima osim u politicke svrhe.

ODGOVORITE
Name

Fočak

09.03.2015 17:26

Kada je Krsmanović bio pomoćnik tada je put I proširen I asfaltiran, kao načelnik stalno je to potencirao da se uradi.Ali taj put nije u nadležnosti opštine.Malo se raspitaj.Da ne lupaš toliko.

ODGOVORITE
Name

mix

09.03.2015 19:51

Pa znam da nije u nadleznosti opstine ali zato jeste ministarstva u kome je radio. A za njegovog mandata nije sigurno prosiren. A nije njegovoj nadleznosti ni sad pa mlati prazni slamu i ubire jeftine poene. Pitam jos jednom zasto ga nije asfaltirao kad je bio pom ministra i prosirio. Zivio je ko pasa u Banjaluci, kupio stan i bolio ga stojko za Focu i puteve oko Foce.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

10.03.2015 19:14

Put nije ni centa proširen nego je samo presvučen tanak sloj asvlata što je izazvalo više udesa jer su svi brže vozili. Ptičice znaju koliko je on puta išao u BG opštinskim autom, na račun opštine u privatne svrhe (pouzdane informacije). Znao je ostaviti budžet bukvalno bez marke zbog tog toga. Mogao je on da dobije donacije od svojih prijatelja amera (sa kojima je bio u veoma blizak) dok se nije usprotivio izgradnji B. Bjele. Da ne pišem o vezama u federiciji. Svaka presuda vrhovnog suda u RS-u bude tamo odbijena.Do sada je jedino prošla krivična o namještanju tendera. Ima ovaj "gospodin" podebeo dosije zato nemojte nasjedati na ove priče. Ovo je čisto skupljanje poena.

ODGOVORITE