Притвор осумњиченим за злочин у Рогатици

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор бившим припадницима Војске Републике Српске /ВРС/ Милисаву Иконићу, Драгану Лубарди и Зорану Илићу, осумњиченим за ратни злочин на подручју Рогатице 1992. године.

Босна и Херцеговина 09.03.2015 | 12:54
Притвор осумњиченим за злочин у Рогатици

Притвор, који је одређен 6. марта, према донесеном рјешењу може трајати до 3. априла или до нове одлуке Суда.

Суд је саопштио да је увидом у поднесени доказни материјал утврдио да постоји основана сумња да су осумњичени починили кривично дјело за које се терете.

Притвор им је одређен због основане бојазни да би, уколико се нађу на слободи, могли ометати кривични поступак утицањем на свједоке, саучеснике или прикриваче, те уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе и трагове важне за кривични поступак.

Иконић, Лубарда и Илић ухапшени су 3. марта на подручју Рогатице због сумње да су као припадници Рогатичке бригаде ВРС у јуну и јулу 1992. године починили ратни злочин над Бошњацима из насеља Грачаница у Рогатици.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СССС

09.03.2015 12:00

ПРОБУДИ СЕ СРБИНЕ НИСУ МОГЛИ НИШТА У РАТУ ПА САДА ТО РАДЕ ЗАТВАРАЊЕМ СРБА.ЗАУСТАВИТЕ ТО ЗЛО КОЈЕ НАМ СЕ НАМЕЋЕ.МИ СЛУЖИМО САМО ПАРАСТОСЕ А НИКО НЕ ОДГОВАРА ЗА СРПСКЕ ЖРТВЕ КОЈИХ НИЈЕ МАЛО. О КАКВОМ ОНИ ПОМИРЕЊУ ПРИЧАЈУ КАД ЗАТВАРАЈУ САМО СРБЕ"НИКАДА СА УБИЦАМА У ПОМИРЕЊЕ" НЕМА ПОМИРЕЊА СА ТАКВИМ ГУЈАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Умро Мијат Божовић

09.03.2015 21:49

- Композитор, уредник и продуцент ПГП РТС-а, Мијат Божовић, изненада је синоћ преминуо у 74-тој години живота, у болници у Косовској Митровици. Ако је он на листи, а сигурно да јесте да га скинете да се не тросите на позивке.

ОДГОВОРИТЕ