Pritvor osumnjičenim za zločin u Rogatici

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor bivšim pripadnicima Vojske Republike Srpske /VRS/ Milisavu Ikoniću, Draganu Lubardi i Zoranu Iliću, osumnjičenim za ratni zločin na području Rogatice 1992. godine.

Bosna i Hercegovina 09.03.2015 | 12:54
Pritvor osumnjičenim za zločin u Rogatici

Pritvor, koji je određen 6. marta, prema donesenom rješenju može trajati do 3. aprila ili do nove odluke Suda.

Sud je saopštio da je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete.

Pritvor im je određen zbog osnovane bojazni da bi, ukoliko se nađu na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticanjem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak.

Ikonić, Lubarda i Ilić uhapšeni su 3. marta na području Rogatice zbog sumnje da su kao pripadnici Rogatičke brigade VRS u junu i julu 1992. godine počinili ratni zločin nad Bošnjacima iz naselja Gračanica u Rogatici.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

SSSS

09.03.2015 12:00

PROBUDI SE SRBINE NISU MOGLI NIŠTA U RATU PA SADA TO RADE ZATVARANJEM SRBA.ZAUSTAVITE TO ZLO KOJE NAM SE NAMEĆE.MI SLUŽIMO SAMO PARASTOSE A NIKO NE ODGOVARA ZA SRPSKE ŽRTVE KOJIH NIJE MALO. O KAKVOM ONI POMIRENJU PRIČAJU KAD ZATVARAJU SAMO SRBE"NIKADA SA UBICAMA U POMIRENJE" NEMA POMIRENJA SA TAKVIM GUJAMA.

ODGOVORITE
Name

Umro Mijat Božović

09.03.2015 21:49

- Kompozitor, urednik i producent PGP RTS-a, Mijat Božović, iznenada je sinoć preminuo u 74-toj godini života, u bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Ako je on na listi, a sigurno da jeste da ga skinete da se ne trosite na pozivke.

ODGOVORITE