Нова примопредаја дужности?

Примопредаја дужности предсједника Скупштине општине Градишка између Радислава Дончића и Уроша Граховца, која је била најавељна јутрос за 9.00 часова, није обављена. Међутим, нова примопредаја највљена за 12 сати још није обављена, а досадашњи и нови предсједник тренутно су на састанку у канцеларији у згради општине Градишка.

Република Српска 09.03.2015 | 11:37
Нова примопредаја дужности?

Граховац, који је на ванредној сједници 23. фебруара изабран за новог предсједника Скупштине општине Градишка, најавио је да ће данас, уз пратњу представника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, поново покушати извршити примопредају дужности.

"Ништа се неће радити насилним путем. Надам се да ће смијењени предсједник Радислав Дончић данас предати дужност како би могли провести легално донијете одлуке Скупштине општине", рекао је Граховац новинарима.

Адвокат Дарко Кременовић, правни заступник предсједника Скупштине општине Градишка Радислава Дончића, изјавио је новинарима да је евидентно да постоје двије стране које паралено обављају исту дјелатност, те да је предложено другој страни, коју чини 17 одборника, да доставе извршну исправу на основу које ће бити могуће извршити примопредају.

"Друга страна сматра да су све радили законито, те им је и предложено да наставе да раде по закону и доставе извршну исправу која ће то потврдити. Њихове одлуке нису законите, због чега Дончић није спреман да изврши примопредају скупштинског печата, документације и просторија", каже Кременовић.

Он је додао да најављено асистирање полиције у поступку примопредаје није могуће без одлука надлежних управних или судских органа. 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

09.03.2015 10:48

МИНИСТАРСТВО УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ МОРАЛО ЈЕ РЕАГОВАТИ. АЛИ КО ЋЕ. ГОСПОЂИЦА РЕШИЋ НЕМА ПОЈМА АЛИ НИ ЊЕНИ ПОМОЋНИЦИ НИСУ ДОРАСЛИ ОВАКВОМ ЗАДАТКУ. СИГУРНО ЈЕ ДА ЈЕ СА ВРХА СУГЕРИСАНО ШТА ДА СЕ РАДИ ПА ДА СЕ СКРЕНЕ МАЛО ПРИЧА БИТНИХ СТВАРИ И ДА СЕ ПОКАЗИЈЕ МОЋ НЕМОЋНИКА. НЕКА МЕ ПОЗОВУ ИЗ ГРАДИШКЕ ИЛИ ИЗ МИНИСТАРСТВА СВЕ ЋУ ИМ НА ЗАКОНИТ НАЧИН ОБЈАСНИТИ. ТО ЈЕ ПРАКСА СНСД-а, ДНС-а и СПС-а ВИДЉИВА НА ЈОШ НЕКИМ ОПШТИНАМА И ГРАДОВИМА ГДЈЕ СУ ПОПУ..ЛИ АЛИ СЕ И ДАЉЕ К..РЧЕ КАО НАКА СИЛА. САМО ИХ ТРЕБА ТУЖИТИ И ИЋИ ДО КРАЈА ДА ПАПЦИ ЗНАЈУ КАКО ТРЕБА ДА СЕ ПОНАШАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

09.03.2015 10:48

Како вас само није срамота.Види овог Граховца.Млад амбициозан...ухххх какве су то љиге Адзиц и остали СНСД -овци ду.. би дали само да се углаве у фотеље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

09.03.2015 10:56

Да имамо цетири године за бацање тацно бих волио да сву власт и свуда узме СНСД.Па да нас доведу хљеба да немамо јести.Е онда би их гањали по канцеларијама и ватали за врат.Које су то васке.Ста све ти смрадови неби урадили да буду у власти па то је страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС1990

09.03.2015 11:22

ПРЊАВОР-Независни одборник Бранко Шиканић изазвао је буру на сједници, а озбиљнији инцидент тада је спријечио је Бране Жунић (ПДП). Све се одиграло на сједници одржаној почетком седмице. На тој сједници чуо се и “арсенал” погрдних ријечи: магарци, мајмуни, окорјели лопови, секташи, псовање бога и мајке.То је на рачун својих дојучерашњих колега, одборника и функционера владајуће СДС, изрекао сада већ бивши члан те партије Бранко Шиканић, љекар специјалиста у прњаворском Дому здравља. Нетрпељивост је достигла врхунац у “глуво доба” ноћи, пред поноћ, када је, послије псовки и пријетњи, увртања микрофона и ударања флашом по столу, у рукама Шиканића сјевнула и разбијена чаша. Он је ипак изабрао флашу пуну водом и кренуо да са говорнице “скине” предсједавајућег скупштине Борка Лукановића (СДС). “Сједи доле, магарац један, …. ти сунце!… Шта нећеш, да сиђеш”, грмио је разбјешњели Шиканић који, откако је прије више мјесеци искључен из СДС, сада наступа као опозициони независни одборник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само тако

09.03.2015 11:30

Удрите се очи повадили ради власти и новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

политичари цвјеће наше

09.03.2015 11:53

Е политичари драги.Лажете,муљате,крадете.Шта све нећете урадити ради положаја,пара и фотеље.

ОДГОВОРИТЕ