Nova primopredaja dužnosti?

Primopredaja dužnosti predsjednika Skupštine opštine Gradiška između Radislava Dončića i Uroša Grahovca, koja je bila najaveljna jutros za 9.00 časova, nije obavljena. Međutim, nova primopredaja najvljena za 12 sati još nije obavljena, a dosadašnji i novi predsjednik trenutno su na sastanku u kancelariji u zgradi opštine Gradiška.

Republika Srpska 09.03.2015 | 11:37
Nova primopredaja dužnosti?

Grahovac, koji je na vanrednoj sjednici 23. februara izabran za novog predsjednika Skupštine opštine Gradiška, najavio je da će danas, uz pratnju predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ponovo pokušati izvršiti primopredaju dužnosti.

"Ništa se neće raditi nasilnim putem. Nadam se da će smijenjeni predsjednik Radislav Dončić danas predati dužnost kako bi mogli provesti legalno donijete odluke Skupštine opštine", rekao je Grahovac novinarima.

Advokat Darko Kremenović, pravni zastupnik predsjednika Skupštine opštine Gradiška Radislava Dončića, izjavio je novinarima da je evidentno da postoje dvije strane koje paraleno obavljaju istu djelatnost, te da je predloženo drugoj strani, koju čini 17 odbornika, da dostave izvršnu ispravu na osnovu koje će biti moguće izvršiti primopredaju.

"Druga strana smatra da su sve radili zakonito, te im je i predloženo da nastave da rade po zakonu i dostave izvršnu ispravu koja će to potvrditi. Njihove odluke nisu zakonite, zbog čega Dončić nije spreman da izvrši primopredaju skupštinskog pečata, dokumentacije i prostorija", kaže Kremenović.

On je dodao da najavljeno asistiranje policije u postupku primopredaje nije moguće bez odluka nadležnih upravnih ili sudskih organa. 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

09.03.2015 10:48

MINISTARSTVO UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE MORALO JE REAGOVATI. ALI KO ĆE. GOSPOĐICA REŠIĆ NEMA POJMA ALI NI NJENI POMOĆNICI NISU DORASLI OVAKVOM ZADATKU. SIGURNO JE DA JE SA VRHA SUGERISANO ŠTA DA SE RADI PA DA SE SKRENE MALO PRIČA BITNIH STVARI I DA SE POKAZIJE MOĆ NEMOĆNIKA. NEKA ME POZOVU IZ GRADIŠKE ILI IZ MINISTARSTVA SVE ĆU IM NA ZAKONIT NAČIN OBJASNITI. TO JE PRAKSA SNSD-a, DNS-a i SPS-a VIDLJIVA NA JOŠ NEKIM OPŠTINAMA I GRADOVIMA GDJE SU POPU..LI ALI SE I DALJE K..RČE KAO NAKA SILA. SAMO IH TREBA TUŽITI I IĆI DO KRAJA DA PAPCI ZNAJU KAKO TREBA DA SE PONAŠAJU.

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

09.03.2015 10:48

Kako vas samo nije sramota.Vidi ovog Grahovca.Mlad ambiciozan...uhhhh kakve su to ljige Adzic i ostali SNSD -ovci du.. bi dali samo da se uglave u fotelje.

ODGOVORITE
Name

mi sami

09.03.2015 10:56

Da imamo cetiri godine za bacanje tacno bih volio da svu vlast i svuda uzme SNSD.Pa da nas dovedu hljeba da nemamo jesti.E onda bi ih ganjali po kancelarijama i vatali za vrat.Koje su to vaske.Sta sve ti smradovi nebi uradili da budu u vlasti pa to je strasno.

ODGOVORITE
Name

СДС1990

09.03.2015 11:22

ПРЊАВОР-Независни одборник Бранко Шиканић изазвао је буру на сједници, а озбиљнији инцидент тада је спријечио је Бране Жунић (ПДП). Све се одиграло на сједници одржаној почетком седмице. На тој сједници чуо се и “арсенал” погрдних ријечи: магарци, мајмуни, окорјели лопови, секташи, псовање бога и мајке.То је на рачун својих дојучерашњих колега, одборника и функционера владајуће СДС, изрекао сада већ бивши члан те партије Бранко Шиканић, љекар специјалиста у прњаворском Дому здравља. Нетрпељивост је достигла врхунац у “глуво доба” ноћи, пред поноћ, када је, послије псовки и пријетњи, увртања микрофона и ударања флашом по столу, у рукама Шиканића сјевнула и разбијена чаша. Он је ипак изабрао флашу пуну водом и кренуо да са говорнице “скине” предсједавајућег скупштине Борка Лукановића (СДС). “Сједи доле, магарац један, …. ти сунце!… Шта нећеш, да сиђеш”, грмио је разбјешњели Шиканић који, откако је прије више мјесеци искључен из СДС, сада наступа као опозициони независни одборник.

ODGOVORITE
Name

samo tako

09.03.2015 11:30

Udrite se oči povadili radi vlasti i novca.

ODGOVORITE
Name

političari cvjeće naše

09.03.2015 11:53

E političari dragi.Lažete,muljate,kradete.Šta sve nećete uraditi radi položaja,para i fotelje.

ODGOVORITE