Извршитељи носе, клуб нестаје, играчи не одустају!

Док се њихове колеге боре са тензијом на терену, првотимци Парме једва чекају да истрче на игралиште, да не би размишљали о већим проблемима.

Фудбал 09.03.2015 | 09:20
Извршитељи носе, клуб нестаје, играчи не одустају!

Агонија кроз коју ове зиме пролазе фудбалери Парме недељама привлачи већу пажњу од њихових лоших резултата.

Уместо борбе за опстанак, играчи посрнулог великана воде борбу да бар отпутују на утакмице, да нађу спонзора за хотел, да оперу своју опрему. Ситуација на Енио Тардинију одавно је алармантна.

У таквој стварности, фудбалери Парме једва чекају утакмице. На терену бар забораве проблеме. Губе бодове и мечеве, али је свима јасно да их испадање у Серију Б не брине много. Уосталом, ко ће од њих и остати у клубу после лета?

У недељу су одиграли нерешено са Аталантом на свом стадиону и први пут после скоро два месеца освојили бод пред својом публиком. Минуле две заказане утакмице нису ни одиграли!

Капитен Алесандро Лукарели задовољан је отишао кући.
"Недостајао нам је фудбал и нисмо могли да дочекамо да истрчимо на терен и побегнемо од тензије. Добро смо играли. Без обзира на то шта други говоре, овај тим се неће предати до краја. Парма неће учинити лигу нерегуларном", рекао је дефанзивац за "Скај Италију".

Током ове седмице, руководство Лиге обећало је помоћ Парми у износу од пет милиона евра, што би могло да донесе бар релативан мир на "Тардини" бар до краја сезоне.

"Само хоћемо да будемо саслушани, да помогнемо овом систему како се ова ситуација више никад не би поновила. Свако ко воли фудбал мора да схвати шта се овде догодило. Навијачи нам дају велику подршку и морамо да будемо јединствени", рекао је Лукарели и подвукао:

"Преузимамо одговорност за своју ситуацију на табели. Навијачи су нас и пре бодрили, али сада су дефинитивно схватили да се нећемо предати, упркос свим ограничењима. То гарантујем"

Нико у Парми није примио плату од јула 2014. Извесно је да ће клуб прогласити банкрот 19. марта, а у недељи на измаку судски извршитељи пленили су по клубу све од справа у клупској теретани до лекарских помагала.

Новац од продаје карата за данашњу утакмицу директно ће отићи онима којима Парма дугује огроман новац. Укупни дуг клуба већи је од 95 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар