Izvršitelji nose, klub nestaje, igrači ne odustaju!

Dok se njihove kolege bore sa tenzijom na terenu, prvotimci Parme jedva čekaju da istrče na igralište, da ne bi razmišljali o većim problemima.

Fudbal 09.03.2015 | 09:20
Izvršitelji nose, klub nestaje, igrači ne odustaju!

Agonija kroz koju ove zime prolaze fudbaleri Parme nedeljama privlači veću pažnju od njihovih loših rezultata.

Umesto borbe za opstanak, igrači posrnulog velikana vode borbu da bar otputuju na utakmice, da nađu sponzora za hotel, da operu svoju opremu. Situacija na Enio Tardiniju odavno je alarmantna.

U takvoj stvarnosti, fudbaleri Parme jedva čekaju utakmice. Na terenu bar zaborave probleme. Gube bodove i mečeve, ali je svima jasno da ih ispadanje u Seriju B ne brine mnogo. Uostalom, ko će od njih i ostati u klubu posle leta?

U nedelju su odigrali nerešeno sa Atalantom na svom stadionu i prvi put posle skoro dva meseca osvojili bod pred svojom publikom. Minule dve zakazane utakmice nisu ni odigrali!

Kapiten Alesandro Lukareli zadovoljan je otišao kući.
"Nedostajao nam je fudbal i nismo mogli da dočekamo da istrčimo na teren i pobegnemo od tenzije. Dobro smo igrali. Bez obzira na to šta drugi govore, ovaj tim se neće predati do kraja. Parma neće učiniti ligu neregularnom", rekao je defanzivac za "Skaj Italiju".

Tokom ove sedmice, rukovodstvo Lige obećalo je pomoć Parmi u iznosu od pet miliona evra, što bi moglo da donese bar relativan mir na "Tardini" bar do kraja sezone.

"Samo hoćemo da budemo saslušani, da pomognemo ovom sistemu kako se ova situacija više nikad ne bi ponovila. Svako ko voli fudbal mora da shvati šta se ovde dogodilo. Navijači nam daju veliku podršku i moramo da budemo jedinstveni", rekao je Lukareli i podvukao:

"Preuzimamo odgovornost za svoju situaciju na tabeli. Navijači su nas i pre bodrili, ali sada su definitivno shvatili da se nećemo predati, uprkos svim ograničenjima. To garantujem"

Niko u Parmi nije primio platu od jula 2014. Izvesno je da će klub proglasiti bankrot 19. marta, a u nedelji na izmaku sudski izvršitelji plenili su po klubu sve od sprava u klupskoj teretani do lekarskih pomagala.

Novac od prodaje karata za današnju utakmicu direktno će otići onima kojima Parma duguje ogroman novac. Ukupni dug kluba veći je od 95 miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar