Наставник претукао ученика на смрт

Један 12-годишњи дечак из Каира преминуо је данас након што га је наставник у суботу сурово претукао, саопштило је египатско министарство образовања.

Свијет 08.03.2015 | 19:40
Наставник претукао ученика на смрт

Насилни наставник је суспендован, а поменуто министарство је иницирало "хитну истрагу" како би се утврдиле околности овог случаја, преноси АФП.

Физичко кажњавање је, иначе, уобичајено у египатским школама.

Шеф форензичког одељења каирске полиције Хишам Абдел Хамид је саопштио како је преминули дечак имао повреде главе и крварење у мозгу.

Учесталост злостављања деце је у Египту у последње време добила алармантне размере. Између јануара и октобра 2014. напади на децу су се у односу на трогодишњи просек повећали за 55 одсто, саопштио је египатски Национални савет за детињство и материнство.

У укупном насиљу према деци, случајеви по школама имају удео од 50 одсто.

У септембру је директор једног каирског сиротишта осуђен на три године затвора због злостављања малолетне деце која су му била поверена.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПАТРИОТА

08.03.2015 19:17

Нас су наши вукли за солуфе тукли лениром по рукама слали у чошак итд па нам ништа нефали али ово је срамота. То је веч убиство нема оправдања .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прије рата

08.03.2015 20:00

ту је био просвјетни инспектор, педагог, директор сколе итд. Медјутим, тукли су дјецу да је све прасило. У својој каријери сам подерала једну свеску јер их је ваљда десетеро пеписало од тог дјета. Нисам говорила с дјецом. Онда је досао рат и моја дјеца су поцела умирати. Било ми је драго да нисам никад никог ударила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

08.03.2015 23:25

Бозе ти помози ста писес. Дјеца се не смију туци никада и ни под каквим условима. Мозда немас физицке последнице, али психицке сигурно.

ОДГОВОРИТЕ