Nastavnik pretukao učenika na smrt

Jedan 12-godišnji dečak iz Kaira preminuo je danas nakon što ga je nastavnik u subotu surovo pretukao, saopštilo je egipatsko ministarstvo obrazovanja.

Svijet 08.03.2015 | 19:40
Nastavnik pretukao učenika na smrt

Nasilni nastavnik je suspendovan, a pomenuto ministarstvo je iniciralo "hitnu istragu" kako bi se utvrdile okolnosti ovog slučaja, prenosi AFP.

Fizičko kažnjavanje je, inače, uobičajeno u egipatskim školama.

Šef forenzičkog odeljenja kairske policije Hišam Abdel Hamid je saopštio kako je preminuli dečak imao povrede glave i krvarenje u mozgu.

Učestalost zlostavljanja dece je u Egiptu u poslednje vreme dobila alarmantne razmere. Između januara i oktobra 2014. napadi na decu su se u odnosu na trogodišnji prosek povećali za 55 odsto, saopštio je egipatski Nacionalni savet za detinjstvo i materinstvo.

U ukupnom nasilju prema deci, slučajevi po školama imaju udeo od 50 odsto.

U septembru je direktor jednog kairskog sirotišta osuđen na tri godine zatvora zbog zlostavljanja maloletne dece koja su mu bila poverena.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

PATRIOTA

08.03.2015 20:17

Nas su naši vukli za solufe tukli lenirom po rukama slali u čošak itd pa nam ništa nefali ali ovo je sramota. To je več ubistvo nema opravdanja .

ODGOVORITE
Name

Prije rata

08.03.2015 21:00

tu je bio prosvjetni inspektor, pedagog, direktor skole itd. Medjutim, tukli su djecu da je sve prasilo. U svojoj karijeri sam poderala jednu svesku jer ih je valjda desetero pepisalo od tog djeta. Nisam govorila s djecom. Onda je dosao rat i moja djeca su pocela umirati. Bilo mi je drago da nisam nikad nikog udarila.

ODGOVORITE
Name

patriota

09.03.2015 00:25

Boze ti pomozi sta pises. Djeca se ne smiju tuci nikada i ni pod kakvim uslovima. Mozda nemas fizicke poslednice, ali psihicke sigurno.

ODGOVORITE