ДК: Испали Чеси, Италијани, Амери...!

Мари кобан по Амере, Казахстан је нова светска сила! Бивша совјетска република после преокрета шокирала Италијане. Испали и Чеси.

Тенис 08.03.2015 | 18:40
ДК: Испали Чеси, Италијани, Амери...!

Рекордери Дејвис Купа наставиће де чекају 33. титулу пошто ни ове сезоне нису имали решење за Велику Британију предвођену Ендијем Маријем. Пети тенисер света није се обазирао на амбиције САД, већ је у драматичном окршају са високим сервером Џоном Изнеру уз доста муке извојевао победу од 7:6 (4), 6:3, 7:6 (4) и у четвртфинале послао острвску селекцију.

Претходно је Мареј савладао и Доналда Јанга, док је вероватно кључни поен Британцима донео Џејмс Ворд, 111. тенисер света који је у маратону од пет сетова добио Изнера у мечу чији је последњи део видео чак 28 гемова. На крају је Јанг славио са 15:13, па победа славног дубла браће Брајан није вредела Американцима.

Још узбудљивије је било у Астани где је Казахстан направио историјску успех елиминисавши освајача Дејвис купа из давне 1976. године Италију. Александр Недовјесов је са 28. година извојевао највећи тријумф у каријери када је у мајсторици шокирао 22. тенисера на АТП листи Фабија Фоњинија са 7:6 (5), 3:6, 4:6, 6:3, 7:5 после три сата и 41 минута велике борбе са играчем који је у фебруару у Рију на колена бацио и једног Рафаела Надала. Претходно је Михаил Кукушкин савладао Андреаса Сепија са 7:6 (8), 6:0, 6:4 и Казахстанцима омогућио шансу да се изборе за преокрет.

Аустралија је у Острави избацила троструког првака Чешку, јер је Бернард Томић за два сата и 13 минута сломио чврст отпор Лукаса Росола – 7:6 (4), 6:3, 7:6 (5). Кенгури, 28 пута освајачи Дејвис купа, до места међу осам најбољих на планету стигли су први пут после 2006.

Браниоци титуле из Француске су у Франкфурту изборили 3:2 против Немачке, али је њихов пласман у четвртфиналу осигуран још у суботњем судару дублова, па други играч Триколора Гаел Монфис данас није ни излазио на терен. Немци су то искористили да сачувају образ победама Филипа Колшрајбера и Јан-Ленарда Штруфа.

Французи ће се за место у полуфиналу борити баш са Великом Британијом што ће бити и дерби рунде. Аустралија ће на Казастан, Србија чека бољег из дуела Бразила и Аргентине, а још чекамо исходе сусрета Јапана и Канаде, те Белгије и Швајцарске.

Коментари / 0

Оставите коментар