ДК: Србија - Хрватска 5:0! Троицки одушевљен Краљевом!

Филип Крајиновић и Виктор Троицки у недељу обезбедили максималну победу над Хрватском у мечу првог кола Светске групе Дејвис купа.

Тенис 08.03.2015 | 17:00
ДК: Србија - Хрватска 5:0! Троицки одушевљен Краљевом!

Никад убедљивије!

Репрезентација Србије први пут је у елитној дивизији Дејвис купа славила победу резултатом 5:0, а за то су се последњег дана меча у Краљеву постарали Филип Крајиновић и Виктор Троицки.

Крајиновић је био бољи од Франка Шкугора резултатом 6:4, 6:2, док је Мате Делић узео Троицком један гем више - 6:4, 6:3.

Хрвати су и пре меча важили за аутсајдере, а испоставило се да им је Борна Ћорић још у петак донео једина два сета, када је повео против Виктора 4:6, 1:6.

"Био је ово лагани тренинг, мада сам ја био мало уморан, не знам како се осећао противник. Лепо је да смо победили 5:0, а поготово сам одушевљен што је публика поново испунила трибине. То је необично за дан у коме се играју резултатски небитни мечеви", рекао је Троицки за РТС.

"Атмосфера је била сјајна сва три дана и Краљево је показало да је заиста заслужило да буде домаћин овог меча".

У јулском четвртфиналу "орлови" ће се састати са Аргентином или Бразилом. Уочи последњег дана меча у Буенос Аиресу, Бразил је водио 2:1.

"Боље да то буде Бразил, јер бисмо са њима играли код куће. Не бих баш волео да идемо у Аргентину одмах после Вимбдона... Али, шта год да се деси, ако смо сви на окупу то је наша највећа снага и онда можемо против било кога", јасан је Троицки.

Виктор се летос после годину дана неиграња, због суспензије, вратио тенису као 847. играч света. Од понедељка ће већ бити на 39. месту АТП листе.

"Враћам се у првих 40, али надам се да нећу ту стати. Још неко време не браним никакве бодове, а бићу у главном жребу највећих турнира, тако да могу много да напредујем. Сада сви заједно идемо у Америку, на турнир у Индијан Велсу, где се надам успешном наставку сезоне".

Коментари / 0

Оставите коментар