DK: Srbija - Hrvatska 5:0! Troicki oduševljen Kraljevom!

Filip Krajinović i Viktor Troicki u nedelju obezbedili maksimalnu pobedu nad Hrvatskom u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

Tenis 08.03.2015 | 17:00
DK: Srbija - Hrvatska 5:0! Troicki oduševljen Kraljevom!

Nikad ubedljivije!

Reprezentacija Srbije prvi put je u elitnoj diviziji Dejvis kupa slavila pobedu rezultatom 5:0, a za to su se poslednjeg dana meča u Kraljevu postarali Filip Krajinović i Viktor Troicki.

Krajinović je bio bolji od Franka Škugora rezultatom 6:4, 6:2, dok je Mate Delić uzeo Troickom jedan gem više - 6:4, 6:3.

Hrvati su i pre meča važili za autsajdere, a ispostavilo se da im je Borna Ćorić još u petak doneo jedina dva seta, kada je poveo protiv Viktora 4:6, 1:6.

"Bio je ovo lagani trening, mada sam ja bio malo umoran, ne znam kako se osećao protivnik. Lepo je da smo pobedili 5:0, a pogotovo sam oduševljen što je publika ponovo ispunila tribine. To je neobično za dan u kome se igraju rezultatski nebitni mečevi", rekao je Troicki za RTS.

"Atmosfera je bila sjajna sva tri dana i Kraljevo je pokazalo da je zaista zaslužilo da bude domaćin ovog meča".

U julskom četvrtfinalu "orlovi" će se sastati sa Argentinom ili Brazilom. Uoči poslednjeg dana meča u Buenos Airesu, Brazil je vodio 2:1.

"Bolje da to bude Brazil, jer bismo sa njima igrali kod kuće. Ne bih baš voleo da idemo u Argentinu odmah posle Vimbdona... Ali, šta god da se desi, ako smo svi na okupu to je naša najveća snaga i onda možemo protiv bilo koga", jasan je Troicki.

Viktor se letos posle godinu dana neigranja, zbog suspenzije, vratio tenisu kao 847. igrač sveta. Od ponedeljka će već biti na 39. mestu ATP liste.

"Vraćam se u prvih 40, ali nadam se da neću tu stati. Još neko vreme ne branim nikakve bodove, a biću u glavnom žrebu najvećih turnira, tako da mogu mnogo da napredujem. Sada svi zajedno idemo u Ameriku, na turnir u Indijan Velsu, gde se nadam uspešnom nastavku sezone".

Komentari / 0

Ostavite komentar