Смије ли издвојити и има ли Звезда 600 000 за Катаија?!

Некадашњи члан Војводине почео да демонстрира врхунску класу, али управа Црвене звезде мораће да издвоји озбиљну суму новца уколико жели да га задржи.

Фудбал 08.03.2015 | 23:00
Смије ли издвојити и има ли Звезда 600 000 за Катаија?!

Таква је Звездина судбина: чак и чињенице које би по здравом резону требало да представљају разлог за распламсавање оптимизма, тренутно у Љутице Богдана могу да произведу проблем. Сјај Александра Катаија у дуелу са Војводином, податак да је играо као у време док је носио дрес новосадаског суперлигаша, можда је силно обрадовао тренера црвено-белих Ненада Лалатовића, али је пред управу актуелног српског шампиона ставио још један (не)решив задатак. Уколико желе да откупе уговор кретивног везисте од Олимпијакоса црвено-бели ће до 15.маја морати да се изјасне и спреме 600.000 евра. То је откупна цена договорена у августу прошле године када је Катаи стигао у Црвену звезду како би рехабилитовао каријеру у стагнацији.

Млади стручњак је увек веровао у момка из Србобрана, видео у њему јаког штиха достојног шампионске борбе, тражио да се паушално не оцењују квалитети Александра Катаија у кризним јесењим тренуцима када се чинило да ће некадашњи члан Војводине бити брзо сврстан у фолдер „случајних Звездиних пролазника“. Везиста је почео да му узвраћа добрим партијама овог пролећа. Гол у Јагодини представљао је наговештај, а суботња партија потврдила да је Катаи коначно на правом путу.
„За мене је Катаи најбољи играч у лиги“, врло задовољан је истакао тренер Лалатовић после утакмице са Војводином.

Дефинитивно, одговорни из Љутице Богдана у наредна два месеца мораће да одиграју рулет када је у питању случај Александар Катаи. И рекло би се: кајање им не гине шта год да одлуче. Откупна цена од 600 хиљада евра представља огроман луксуз за клуб који је у великим дуговима и који тек треба да се избори за европску лиценцу. Са друге стране ако Катаији настави да иде узлазном линијом могао би врло лако да постане роба на којој може да се заради. Уз један ЈАКО битан предуслов: да креатор Звездиног тријумфа над Војводином и даље буде у стању да показује како фудбал више за њега не представља обичну игру, већ посао.

Флегматичност је Александру Катаију већ појела неколико година каријере. Тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић успео је после вишемесечних терапија да га опорави. Али о томе да ли ће црвено-бели и креативни везиста и после маја наставити да корачају руку под руку одлучиће Катаји и управа црвено-белих.

Играч треба да докаже да мартовске партије нису „инцидент“, а мудре главе у Звездиним канцеларијама да утврде да ли је Александар Катаи такав калибар да смеју да одиграју на њега.

Коментари / 0

Оставите коментар