Smije li izdvojiti i ima li Zvezda 600 000 za Kataija?!

Nekadašnji član Vojvodine počeo da demonstrira vrhunsku klasu, ali uprava Crvene zvezde moraće da izdvoji ozbiljnu sumu novca ukoliko želi da ga zadrži.

Fudbal 08.03.2015 | 23:00
Smije li izdvojiti i ima li Zvezda 600 000 za Kataija?!

Takva je Zvezdina sudbina: čak i činjenice koje bi po zdravom rezonu trebalo da predstavljaju razlog za rasplamsavanje optimizma, trenutno u Ljutice Bogdana mogu da proizvedu problem. Sjaj Aleksandra Kataija u duelu sa Vojvodinom, podatak da je igrao kao u vreme dok je nosio dres novosadaskog superligaša, možda je silno obradovao trenera crveno-belih Nenada Lalatovića, ali je pred upravu aktuelnog srpskog šampiona stavio još jedan (ne)rešiv zadatak. Ukoliko žele da otkupe ugovor kretivnog veziste od Olimpijakosa crveno-beli će do 15.maja morati da se izjasne i spreme 600.000 evra. To je otkupna cena dogovorena u avgustu prošle godine kada je Katai stigao u Crvenu zvezdu kako bi rehabilitovao karijeru u stagnaciji.

Mladi stručnjak je uvek verovao u momka iz Srbobrana, video u njemu jakog štiha dostojnog šampionske borbe, tražio da se paušalno ne ocenjuju kvaliteti Aleksandra Kataija u kriznim jesenjim trenucima kada se činilo da će nekadašnji član Vojvodine biti brzo svrstan u folder „slučajnih Zvezdinih prolaznika“. Vezista je počeo da mu uzvraća dobrim partijama ovog proleća. Gol u Jagodini predstavljao je nagoveštaj, a subotnja partija potvrdila da je Katai konačno na pravom putu.
„Za mene je Katai najbolji igrač u ligi“, vrlo zadovoljan je istakao trener Lalatović posle utakmice sa Vojvodinom.

Definitivno, odgovorni iz Ljutice Bogdana u naredna dva meseca moraće da odigraju rulet kada je u pitanju slučaj Aleksandar Katai. I reklo bi se: kajanje im ne gine šta god da odluče. Otkupna cena od 600 hiljada evra predstavlja ogroman luksuz za klub koji je u velikim dugovima i koji tek treba da se izbori za evropsku licencu. Sa druge strane ako Kataiji nastavi da ide uzlaznom linijom mogao bi vrlo lako da postane roba na kojoj može da se zaradi. Uz jedan JAKO bitan preduslov: da kreator Zvezdinog trijumfa nad Vojvodinom i dalje bude u stanju da pokazuje kako fudbal više za njega ne predstavlja običnu igru, već posao.

Flegmatičnost je Aleksandru Kataiju već pojela nekoliko godina karijere. Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović uspeo je posle višemesečnih terapija da ga oporavi. Ali o tome da li će crveno-beli i kreativni vezista i posle maja nastaviti da koračaju ruku pod ruku odlučiće Kataji i uprava crveno-belih.

Igrač treba da dokaže da martovske partije nisu „incident“, a mudre glave u Zvezdinim kancelarijama da utvrde da li je Aleksandar Katai takav kalibar da smeju da odigraju na njega.

Komentari / 0

Ostavite komentar