Блатер Иранцима: Пустите жене да гледају фудбал!

Председник Међунардне фудбалске федерације Сеп Блатер апеловао је на Иран да укине забрану присуства жена на стадионима, описујући ту ситуацију као неприхватљиву.

Фудбал 08.03.2015 | 16:20
Блатер Иранцима: Пустите жене да гледају фудбал!

"Када сам путовао у Иран у новембру 2013. године, не само да сам видео да влада огромно интересовање за фудбалом, већ сам уочио да закон не дозвољава женама да присуствују фудбалским мечевима", написао је Блатер за недељник ФИФА, а преноси Ројтерс.

Он је нагласио да је тада на састанку са председником Ирана Хасаном Руханијем покренуо то питање и да је стекао утисак да има могућности за промене.

"Ипак, ништа се није догодило. И даље за жене у Ирану важи забрана уласка на стадионе, упрскос томе што постоји напредна женска фудбалска оранизација у тој земљи", нагласио је Блатер и апеловао на иранске власти да отворе капије стадиона за жене.

Иран конкурише Уједињеним Арапским Емиратима за домаћина Азијског купа 2019. године, али забрана присуства жена на стадионима не даје им превелике шансе да добију организацију тог турнира.

Блатер је критиковао и остале континенталне конфедерације што за чланство у извршном комитету ФИФА нису изабрали ни једну жену.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xy

09.03.2015 05:41

Када видим како поједини гледаоци злоупотребљавају фудбалске утакмице да испразне вишак енергије (уништавање, премлаћивање, политика...), боље је да га не гледају!

ОДГОВОРИТЕ