Blater Irancima: Pustite žene da gledaju fudbal!

Predsednik Međunardne fudbalske federacije Sep Blater apelovao je na Iran da ukine zabranu prisustva žena na stadionima, opisujući tu situaciju kao neprihvatljivu.

Fudbal 08.03.2015 | 16:20
Blater Irancima: Pustite žene da gledaju fudbal!

"Kada sam putovao u Iran u novembru 2013. godine, ne samo da sam video da vlada ogromno interesovanje za fudbalom, već sam uočio da zakon ne dozvoljava ženama da prisustvuju fudbalskim mečevima", napisao je Blater za nedeljnik FIFA, a prenosi Rojters.

On je naglasio da je tada na sastanku sa predsednikom Irana Hasanom Ruhanijem pokrenuo to pitanje i da je stekao utisak da ima mogućnosti za promene.

"Ipak, ništa se nije dogodilo. I dalje za žene u Iranu važi zabrana ulaska na stadione, uprskos tome što postoji napredna ženska fudbalska oranizacija u toj zemlji", naglasio je Blater i apelovao na iranske vlasti da otvore kapije stadiona za žene.

Iran konkuriše Ujedinjenim Arapskim Emiratima za domaćina Azijskog kupa 2019. godine, ali zabrana prisustva žena na stadionima ne daje im prevelike šanse da dobiju organizaciju tog turnira.

Blater je kritikovao i ostale kontinentalne konfederacije što za članstvo u izvršnom komitetu FIFA nisu izabrali ni jednu ženu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xy

09.03.2015 06:41

Kada vidim kako pojedini gledaoci zloupotrebljavaju fudbalske utakmice da isprazne višak energije (uništavanje, premlaćivanje, politika...), bolje je da ga ne gledaju!

ODGOVORITE