ФА Куп: Вила опет добила градски дерби са ВБА за 1/2-финале!

Урнебесне сцене на Вила парку! Два срамотна искључења и навијачка најезда на терен за полуфинале ФА купа. Астон Вила други пут за четири дана надиграла ВБА - 2:0.

Фудбал 07.03.2015 | 23:00
ФА Куп: Вила опет добила градски дерби са ВБА за 1/2-финале!

Дуго је при дну табеле била, али у полуфинале Купа иде Астон Вила! Можда јој не иде у првенству, питање је да ли ће изборити опстанак у Премијер лиги, међутим, екипа на чију клупу је пре две седмице сео Тим Шервуд остаје у конкуренцији за трофеј у ФА купу. До пехара је деле само два корака, јер је умарширала међу четири најбоља тима преко градског ривала, Вест Бромвич Албиона, који је други пут за четири дана поклекао на Вила парку - 2:0 (1:0).

Победу Астон Виле наговестио је Фабијан Делф, пошто је у 51. минуту моћним ударцем реализовао контру и постигао први гол у такмичарском мечу за свој клуб још од 15. марта 2014. Већ тад се могло закључити да домаћин има осигуран пролаз, јер сваки пут кад је Делф био стрелац у претходних шест мечева његов тим би побеђивао.

То се и потврдило, пет минута пре краја: Скот Синклер се ефектно ослободио чувара, погодио даљи угао и потврдио јуриш Астон Виле ка првом трофеју после 19 година. Јер, клуб из Бирмингема је дефинитивно специјалиста за мечеве ФА купа, од последњих десет на свом стадиону добио је - девет.

Утакмица на Вила парку памтиће се и по два урнебесна искључења. Судија Ентони Тејлор најпре је у 80. минуту послао у свлачионицу везисту гостјућег тима Клаудија Јакоба под образложењем да је други жути картон заради због грубог старта. Процените да ли је у праву...

Да ли у намери да им се реваншира, тек Тејлор је у трећем минуту надокнаде напоље послао и Џека Грилша, такође, због две јавне опомене. Разлог: симулација...

Искључење Ирца није умањило славље Астон Виле чији су навијачи двапут прекидали сусрет упадом на терен, а кад је судија одсвирао крај више хиљада их је похрлило у загрљај играчима како би прославили велики успех. Не улази се у полуфинале ФА купа сваки дан...

У првом мечу данашњег програма Бредфорд и Рединг играли су без голова, па ће одиграти нови сусрет на стадиону члана Чемпионшипа. Рекли бисмо да резултат никог не би требало да чуди, пошто је терен Бредфорда у ужасном стању.

ФА КУП - ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Субота:
Бредфорд - Рединг 0:0

Астон Вила - ВБА 2:0 (1:0)
/Делф 51, Синклер 86/

Недеља:
17.00: Ливерпул - Блекбурн

Понедељак:
20.45 Манчестер јунајтед - Арсенал

Коментари / 0

Оставите коментар