FA Kup: Vila opet dobila gradski derbi sa VBA za 1/2-finale!

Urnebesne scene na Vila parku! Dva sramotna isključenja i navijačka najezda na teren za polufinale FA kupa. Aston Vila drugi put za četiri dana nadigrala VBA - 2:0.

Fudbal 07.03.2015 | 23:00
FA Kup: Vila opet dobila gradski derbi sa VBA za 1/2-finale!

Dugo je pri dnu tabele bila, ali u polufinale Kupa ide Aston Vila! Možda joj ne ide u prvenstvu, pitanje je da li će izboriti opstanak u Premijer ligi, međutim, ekipa na čiju klupu je pre dve sedmice seo Tim Šervud ostaje u konkurenciji za trofej u FA kupu. Do pehara je dele samo dva koraka, jer je umarširala među četiri najbolja tima preko gradskog rivala, Vest Bromvič Albiona, koji je drugi put za četiri dana poklekao na Vila parku - 2:0 (1:0).

Pobedu Aston Vile nagovestio je Fabijan Delf, pošto je u 51. minutu moćnim udarcem realizovao kontru i postigao prvi gol u takmičarskom meču za svoj klub još od 15. marta 2014. Već tad se moglo zaključiti da domaćin ima osiguran prolaz, jer svaki put kad je Delf bio strelac u prethodnih šest mečeva njegov tim bi pobeđivao.

To se i potvrdilo, pet minuta pre kraja: Skot Sinkler se efektno oslobodio čuvara, pogodio dalji ugao i potvrdio juriš Aston Vile ka prvom trofeju posle 19 godina. Jer, klub iz Birmingema je definitivno specijalista za mečeve FA kupa, od poslednjih deset na svom stadionu dobio je - devet.

Utakmica na Vila parku pamtiće se i po dva urnebesna isključenja. Sudija Entoni Tejlor najpre je u 80. minutu poslao u svlačionicu vezistu gostjućeg tima Klaudija Jakoba pod obrazloženjem da je drugi žuti karton zaradi zbog grubog starta. Procenite da li je u pravu...

Da li u nameri da im se revanšira, tek Tejlor je u trećem minutu nadoknade napolje poslao i Džeka Grilša, takođe, zbog dve javne opomene. Razlog: simulacija...

Isključenje Irca nije umanjilo slavlje Aston Vile čiji su navijači dvaput prekidali susret upadom na teren, a kad je sudija odsvirao kraj više hiljada ih je pohrlilo u zagrljaj igračima kako bi proslavili veliki uspeh. Ne ulazi se u polufinale FA kupa svaki dan...

U prvom meču današnjeg programa Bredford i Reding igrali su bez golova, pa će odigrati novi susret na stadionu člana Čempionšipa. Rekli bismo da rezultat nikog ne bi trebalo da čudi, pošto je teren Bredforda u užasnom stanju.

FA KUP - ČETVRTFINALE

Subota:
Bredford - Reding 0:0

Aston Vila - VBA 2:0 (1:0)
/Delf 51, Sinkler 86/

Nedelja:
17.00: Liverpul - Blekburn

Ponedeljak:
20.45 Mančester junajted - Arsenal

Komentari / 0

Ostavite komentar