ДК: Хоће ли се Нолету испунити жеља?!

Још корак до испуњења Новакове жеље: Србија - Бразил! Иде на руку и резултат у Белгији. После другог дана Бразилци имају предност над Аргентинцима,а Белгијанци над Швајцарцима. Драма у Сједињеним Америчким Државама.

Тенис 08.03.2015 | 00:15
ДК: Хоће ли се Нолету испунити жеља?!

После победе над Хрватском и пласмана у четвртфинале Дејвис купа, Новак Ђоковић је поручио да би волео да и у наредној рунди игра у својој домовини и рекао је да прижељкује дуел против Бразилаца.

Како ствари за сада стоје његова жеља ће се испунити јер Бразилци после два дана воде са 2:1, и то победом у дублу Марсело Мела и Бруно Соареша над Карлосом Берлоком и Дијегом Шварцманом са 3:0 у сетовима (7:5, 6:3, 6:4). Бразилци су првог дана повели после првог меча са 1:0 победом Жоаа Соузе над Карлосом Берлоком (6:4, 3:6, 5:7,6:3,6:2). Изједначио је Леандро Мајер савладавши Томаша Белучија (6:4, 6:3, 1:6, 6:3).

Одлучујућег трећег дана су на програму дуели Мајер - Соуза и Берлок - Белучи и након тих мечева ћемо сазнати на кога иде наша репрезентација у четвртфиналу. Треба напоменути да би у случају да нам противник буде Аргентина наша селекција ишла пут Јужне Америке, док би нам Бразилци гостовали.

У том делу жреба веома је важан и дуел између Белгије и актуелних шампиона овог такмичења Швајцарске. Белгијанци воде са 2:1, али свакако треба истаћи да за актуелне шампионе не играју ни Роџер Федерер нити Стан Вавринка. Ово је битан податак за нашу репрезентацију, јер би евентуалним испадањем Швајцараца у многоме био олакшан пут Орлова до Салатаре пошто су Белгијанци пожељнији ривал у полуфиналу. Под условом да се пласирају међу четири најбоља.

Када је други део жреба у питању, најзанимљивији је дуел између Сједињених Америчких Држава и Велике Британије где се води рововска борба. Енди Мари је очекивано донео Британији предност првог дана победом над Доналдом Јангом (6:1, 6:4, 4:6, 6:2). Џејмс Вард је направио велико изненађење у веома узбудљивом мечу и повисио на 2:0 за Британце победом над Џоном Изнером (6:7,5:7, 6:3, 7:6, 15:13). Другог дана браћа Брајан су после велике муке и пет сетова дивовске борбе потврдили улогу фаворита и савладали британски дубл са 3:2. Први меч који ће се играти у недељу биће пресудан, а прву меч лопту имаће Мари против Изнера.

Чини се да се Србији отвара пут ка Салатари... Четвфртфинале Дејвис купа ће се играти од 17. до 19. јула.

Коментари / 0

Оставите коментар