DK: Hoće li se Noletu ispuniti želja?!

Još korak do ispunjenja Novakove želje: Srbija - Brazil! Ide na ruku i rezultat u Belgiji. Posle drugog dana Brazilci imaju prednost nad Argentincima,a Belgijanci nad Švajcarcima. Drama u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tenis 08.03.2015 | 00:15
DK: Hoće li se Noletu ispuniti želja?!

Posle pobede nad Hrvatskom i plasmana u četvrtfinale Dejvis kupa, Novak Đoković je poručio da bi voleo da i u narednoj rundi igra u svojoj domovini i rekao je da priželjkuje duel protiv Brazilaca.

Kako stvari za sada stoje njegova želja će se ispuniti jer Brazilci posle dva dana vode sa 2:1, i to pobedom u dublu Marselo Mela i Bruno Soareša nad Karlosom Berlokom i Dijegom Švarcmanom sa 3:0 u setovima (7:5, 6:3, 6:4). Brazilci su prvog dana poveli posle prvog meča sa 1:0 pobedom Žoaa Souze nad Karlosom Berlokom (6:4, 3:6, 5:7,6:3,6:2). Izjednačio je Leandro Majer savladavši Tomaša Belučija (6:4, 6:3, 1:6, 6:3).

Odlučujućeg trećeg dana su na programu dueli Majer - Souza i Berlok - Beluči i nakon tih mečeva ćemo saznati na koga ide naša reprezentacija u četvrtfinalu. Treba napomenuti da bi u slučaju da nam protivnik bude Argentina naša selekcija išla put Južne Amerike, dok bi nam Brazilci gostovali.

U tom delu žreba veoma je važan i duel između Belgije i aktuelnih šampiona ovog takmičenja Švajcarske. Belgijanci vode sa 2:1, ali svakako treba istaći da za aktuelne šampione ne igraju ni Rodžer Federer niti Stan Vavrinka. Ovo je bitan podatak za našu reprezentaciju, jer bi eventualnim ispadanjem Švajcaraca u mnogome bio olakšan put Orlova do Salatare pošto su Belgijanci poželjniji rival u polufinalu. Pod uslovom da se plasiraju među četiri najbolja.

Kada je drugi deo žreba u pitanju, najzanimljiviji je duel između Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije gde se vodi rovovska borba. Endi Mari je očekivano doneo Britaniji prednost prvog dana pobedom nad Donaldom Jangom (6:1, 6:4, 4:6, 6:2). Džejms Vard je napravio veliko iznenađenje u veoma uzbudljivom meču i povisio na 2:0 za Britance pobedom nad Džonom Iznerom (6:7,5:7, 6:3, 7:6, 15:13). Drugog dana braća Brajan su posle velike muke i pet setova divovske borbe potvrdili ulogu favorita i savladali britanski dubl sa 3:2. Prvi meč koji će se igrati u nedelju biće presudan, a prvu meč loptu imaće Mari protiv Iznera.

Čini se da se Srbiji otvara put ka Salatari... Četvfrtfinale Dejvis kupa će se igrati od 17. do 19. jula.

Komentari / 0

Ostavite komentar